« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Bucureşti. Obligarea autorităţii publice la soluţionarea cererii de restituire a imobilului preluat abuziv
12.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Bucureşti a statuat că sancţiunea decăderii pentru nerespectarea termenului de 6 luni de introducere a acţiunii la instanța judecătorească, în temeiul Legii nr. 10/2001, operează strict pe plan procesual, aceasta neavând niciun efect asupra dreptului substanţial. În speţă, notificarea transmisă de reclamant, de restituire în natură a imobilului preluat abuziv, a rămas nesoluţionată timp de 19 ani. Învestită cu cererea având ca obiect obligarea autorităţii publice la soluţionarea notificării, Curtea a apreciat că aceasta este fondată, întrucât decăderea a operat doar cu privire la dreptul reclamantului de a promova acțiunea în soluționarea pe fond a notificării, însă nimic nu îl împiedică să introducă o cerere având ca obiect obligaţia de a face. (Decizia civilă nr. 160/2021 din 5 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secția a IV-a civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD