Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bucureşti. Obligarea autorităţii publice la soluţionarea cererii de restituire a imobilului preluat abuziv


12.02.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucureşti a statuat că sancţiunea decăderii pentru nerespectarea termenului de 6 luni de introducere a acţiunii la instanța judecătorească, în temeiul Legii nr. 10/2001, operează strict pe plan procesual, aceasta neavând niciun efect asupra dreptului substanţial. În speţă, notificarea transmisă de reclamant, de restituire în natură a imobilului preluat abuziv, a rămas nesoluţionată timp de 19 ani. Învestită cu cererea având ca obiect obligarea autorităţii publice la soluţionarea notificării, Curtea a apreciat că aceasta este fondată, întrucât decăderea a operat doar cu privire la dreptul reclamantului de a promova acțiunea în soluționarea pe fond a notificării, însă nimic nu îl împiedică să introducă o cerere având ca obiect obligaţia de a face. (Decizia civilă nr. 160/2021 din 5 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secția a IV-a civilă)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro