Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Întâlnire de lucru UPLR – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
12.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 februarie 2021, a avut loc o întâlnire importantă a reprezentanților Uniunii Profesiilor Liberale din România cu cei ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În cadrul evenimentului, Valentina Saygo, Secretar de Stat, Conf. univ. dr. Gheorghe Ialomițianu, Președinte al UPLR, reprezentanți ai profesiilor liberale, ai sistemului bancar și ai Autorității de Supraveghere Financiară s-au reunit pentru a pune la punct elementele esenţiale pentru stabilirea colaborării în sprijinul aplicării Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Astfel, în cadrul întâlnirii  a fost decisă constituirea unui Grup de lucru operațional pentru simplificarea obligațiilor care le revin profesioniștilor liberali, în calitate de raportori ai tranzacțiilor suspecte.

În acest sens, discuțiile au relevat faptul că este absolut necesară transparența din partea ambelor părți, atât  a mediului de afaceri cât și a administrației publice pentru implementarea programului național de digitalizare. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv instituțiile ar trebui să colaboreze cu mediul privat prin punerea la dispoziția operatorilor economici a tuturor informațiilor în format digital. Astfel, ar facilita întocmirea situațiilor financiare în baza informațiilor pe care le dețin instituțiile publice.

De asemenea, la sugestia Preşedintelui UPLR, Gh. Ialomițianu, au fost stabilite întâlniri lunare ale reprezentanților Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului cu cei ai profesiilor liberale, a căror expertiză poate susţine activitatea guvernului pentru implementarea de politici financiare în economie şi pentru reducerea birocraţiei în administraţia publică.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti