Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Activitate parchete / 8-12 februarie 2021
12.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Secția de combatere a corupției. Luare de mită. Trimitere în judecată.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 40/VIII/3 din data de 19 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului B.A.A., angajat în cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul B.A.A., în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i da sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.
La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul B.A.A. ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Serviciul teritorial Craiova. Abuz în serviciu. Abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 februarie 2021, a inculpatului G.N., executor judecătoresc în cadrul BEJ “G.N.”, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul G.N., în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei.
Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.
De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 februarie 2021, inculpatul G.N. este prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

:: Sursa: www.pna.ro

3. DNA – Serviciul Teritorial Iași. Percheziții domiciliare. Infracțiuni asimilate celor de corupție.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

:: Sursa: www.pna.ro

4. DNA – Serviciul teritorial Timișoara. Constituirea unui grup infracțional organizat. Infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri. Infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2021, a trei inculpați (un om de afaceri cu societăți comerciale în domeniul zootehnic și două angajate ale acestuia), pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– constituirea unui grup infracțional organizat,
– infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (autorat și complicitate),
– infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, comise în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
Inculpatul om de afaceri, sprijinit de celelalte două inculpate, ar fi conceput și coordonat, în perioada 2016 – 2019, un plan având ca scop obținerea nelegală a unor subvenții pentru animale în valoare de 4.271.646 lei, prin fraudarea masivă a ajutorului de minimis (2016), precum și a fondurilor europene și naționale acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A) în campaniile din anii 2017 și 2018.
Cei trei inculpați ar fi creat și folosit o schemă de fraudare în care ar fi implicat 30 de fermieri și exploatațiile zootehnice de creștere a bovinelor de rasă înregistrate pe numele acelor fermieri. Prin această schema ar fi fost aduse din Ungaria aproape 300 de bovine de rasă (Aberdeen Angus), în condiții simulate care ar fi dat drept de obținere de subvenții pentru creșterea lor.
În realitate, animalele nu îndeplineau cerințele obligatorii de subvenționare, însă cei trei inculpați ar fi creat aparența respectării cerințelor legale ale finanțării prin falsificarea certificatelor de origine și a pașapoartelor animalelor, prin falsificarea datelor de naștere/rasa animalelor în aceste documente, prin denaturarea adevărului în ceea ce privește existența taurinelor și categoria din care făceau parte animalele.
Aceste documente false ar fi fost prezentate instituțiilor cu atribuții de avizare, aprobare și finanțare, respectiv Direcția agricolă Arad și A.P.I.A, ceea ce ar determinat, în final atribuirea subvențiilor.

Celor trei inculpați i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 11 februarie 2021, cei trei inculpați sunt prezentați la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Iași. Trafic de droguri de risc. Reținere.

La data de 07.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul comercializa droguri de risc către consumatori de pe raza județelor Iași si Bacău.
La data de 07.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce comercializau cantitatea de 1 kilogram de cannabis.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și BCCO Bacău au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 2,4 kilograme fragmente vegetale în care s-a pus în evidență THC, 4,3 kilograme fire plante de canabis, fragmente de țigarete în care s-a pus în evidență THC, precum și alte bunuri care au deservit la derularea întregii activități infracționale.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași – Grupa 1 Antitero și Acțiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Trafic de persoane. Trafic de minori. Proxenetism. Reținere.

La data de 09.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2013 – februarie 2021, inculpații au recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore și majore pe care le-au cazat în locuinţele lor și în alte locații intermediare şi, ulterior, prin menţinere în eroare, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţi.
În cazul victimelor minore, inculpaţii le-au extras din mediul familial şi, în aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le-au cazat în locaţii intermediare, asigurându-se că tinerele nu iau contact între ele şi că rup legătura cu familia.
Pe parcursul documentării activității infracționale, au fost identificate nouă victime minore şi majore de pe urma cărora inculpații au obţinut aproximativ 350.000 euro.
La data de 09.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate înscrisuri/documente de interes, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2500 euro.
În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectorul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Biroul Teritorial Brăila. Constituire a unui grup infracțional organizat. Efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Trafic de minori. Reținere. Control judiciar.

La data de 10.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Brăila. Totodată, inculpații au exploatat sexual o persoană vătămată minoră, pe raza municipiului Brăila.
La data de 09.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Brăila au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 70 g hașiș, 140 g substanță vegetala mărunțită, de culoare verde, 13 g substanță pulverulentă, de culoare albă, 3 țigarete confecționate artizanal și 7 telefoane mobile.
În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți vor fi prezentați Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Brăila.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești. Trafic de droguri de risc și mare risc. Reținere.

La data de 11.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza municipiului București.
La data de 11.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta încerca sa comercializeze o cantitate de amfetamină.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Ilfov și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate 850 de grame de amfetamină, 200 de grame de cannabis, aproximativ 1.000 de grame de ciuperci halucinogene, 15 comprimate de ecstasy, 5 timbre LSD, 5 grame de hașiș, 60 de grame de ketamină, 150 de grame de substanță pulverulentă/cristalină, 15 kituri destinate creşterii ciupercilor halucinogene, 2 deshidratoare, 1 cântar electronic de precizie, 4 grindere, 51 de recipiente cu urme de fragmente vegetale, 200 de pliculețe autosigilante cu urme de droguri, 3 pipe, precum şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.
Valoarea de comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv descoperite în urma perchezițiilor este de aproximativ 50.000 de euro.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. Șantaj. Pornografie infantilă. Corupere sexuală a minorilor. Reținere.

La data de 10.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea în concurs real a infracțiunilor de șantaj, pornografie infantilă și corupere sexuală a minorilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2020 – februarie 2021, inculpatul a recrutat, în mediul online, minori pe care i-a îndemnat și determinat să realizeze acte de natură sexuală, în scopul producerii de materiale pornografice, șantajându-i ulterior cu expunerea publică a acestora dacă nu continuau să producă și să îi transmită materiale pornografice.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Gorj au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate un telefon mobil, 5 cartele SIM și o agendă conținând însemnări relevante pentru soluționarea cauzei.
La data de 09.02.2021, inculpatul a fost identificat pe raza județului Maramureș, ocazie cu care i s-au ridicat, în urma controlului corporal, două telefoane mobile ce au fost utilizate la săvârșirea infracțiunilor.
La data de 10.02.2021, Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița. Trafic de persoane. Trafic de minori. Reținere.

La data de 10.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi trafic de minori în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, folosind metoda “loverboy”, inculpații au recrutat și transportat în scopul exploatării sexuale mai multe persoane vătămate minore și majore ce au fost determinate să practice prostituția pe raza municipiilor Constanța și Ploiești.
La data de 10.02.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Ialomița au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 6 telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat, o țigară confecționată artizanal, despre care există suspiciunea că ar conține substanțe psihotrope, precum și sume de bani.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Ialomița a dispus arestarea preventivă a unui număr de 3 inculpați, iar față de un altul a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

:: Sursa: www.diicot.ro

III. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

1. PICCJ – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Contrabandă cu țigarete. Percheziții domiciliare.

În cursul zilei de 9 februarie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 17 percheziții domiciliare, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate 506 de baxuri, conținând peste 5 milioane de țigarete în valoare de circa 3,3 milioane de lei, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor. De asemenea a fost ridicat numerar în cuantum de 17 000 de euro.

Totodată au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Operațiuni Speciale a IGPR, precum și a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, urmând a fi luate măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat.

Sursa: www.mpublic.ro

2. PICCJ – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Fals în înscrisuri sub semnătură privată. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, persoane fizice și a șase inculpați persoane juridice, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

Primul inculpat, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

–  fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 290 din Codul penal (din 1968) cu aplicarea art. 5 din Codul penal,

–  fals în înscrisuri oficiale, prev. de art. 320 alin. 1 din Codul penal,

–  evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art .5 din C.p., referitor la aplicarea formei inițiale a Legii nr. 241/2005 – din cursul anului 2012, un act material în calitate de administrator special al SC F.A. SRL.

–  evaziune fiscală, prev. de art. 9 al. 1 lit. b și c și alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 93 de acte materiale, în calitate de administrator de drept și de fapt al SC B… SRL.

–  evaziune fiscală,  prev. de art. 9 al. 1 lit. b și c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 72 de acte materiale, în calitate de administrator de fapt al SC C… SRL,

–  evaziune fiscală,  prev. de art. 9 al. 1 lit. c și alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 537 de acte materiale, în calitate de administrator de fapt al SC  V… SRL,

–  evaziune fiscală,  prev. de art. 9 al. 1 lit. c și al. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 114 de acte materiale, în calitate de administrator de fapt al SC C.. P.. SRL,

–  evaziune fiscală, prev. de art. 9 al. 1 lit. b și c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 61 de acte materiale, în calitate de administrator de fapt al SC P.. C..SRL,

toate în concurs real, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

A doua inculpată, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

–  evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c și al. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 537 de acte materiale, în calitate de administrator de drept al SC V.. SRL,

–  evaziune fiscală prev. de art. 9 al. 1 lit. c și al. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 114 de acte materiale, în calitate de administrator de drept al SC C.. P.. SRL,

–  evaziune fiscală prev. de art. 9 al. 1 lit. b și c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., pentru 61 de acte materiale, în calitate de administrator de drept al SC P.. C.. SRL,

toate în concurs real, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

Totodată s-a dispus trimiterea în judecată pentru evaziune fiscală a celor 6 societăți comerciale prin intermediul cărora au fost săvârșite faptele.

Din cercetările efectuate a rezultat că, primul inculpat, în calitate de administrator de drept și de fapt al unui număr de 6 societăți comerciale (farmacii), împreună cu cea de a doua inculpată (soția sa), administrator de drept pentru 3 dintre societățile comerciale respective, în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014, prin intermediul, în interesul și în numele celor 6 farmacii, la intervale diferite de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale reprezentând achiziții fictive de medicamente, livrări intracomunitare fictive de medicamente, cheltuieli fictive, nu ar fi întocmit facturi fiscale pentru avansuri încasate, activități prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 7 372 602 de lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză, cu un prejudiciu total de 10.592.456 lei.

Totodată, primul inculpat ar fi întocmit în fals o factură fiscală reprezentând o achiziție fictivă de medicamente (41 de cutii ,,Sutent” de 50 mg), și a predat organelor de poliție o declarație pe care a atestat-o ca fiind conformă cu originalul, declarație care avea inserată operațiunea de vânzare a 41 de flacoane de Sutent doar pe copia predată organelor de poliție.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre competentă soluționare.

Sursa: www.mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti