« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Clasamentul QS World University Rankings 2021 situează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pe primele locuri în topul universităților românești 
15.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Luni, 15 februarie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a informat că se poziționează între primele trei universități din România în ediția 2021 a clasamentului QS World University Rankings, potrivit unui comunicat.

La nivel mondial, UAIC ocupă locul 1005, fiind una dintre cele șapte instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities.

În elaborarea clasamentului s-a aplicat o metodologie bazată pe șase indicatori de performanță cu ponderi diferte în rezultatul final: reputația academică (40%), raportul dintre numărul de studenți și numărul de cadre didactice (20%), numărul de citări în publicații științifice internaționale ale cadrelor didactice și cercetătorilor (20%), reputația în rândul angajatorilor (10%), proporția cadrelor didactice internaționale (5%) și proporția de studenți internaționali din Universitate (5%). Au fost analizate peste 100.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și peste 50.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, QS a luat în calcul aproape 138 de milioane de citări (2014-2019) a mai mult de 18,5 milioane de lucrări științifice (2014-2018).

Clasamentul poate fi consultat aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.