Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ANCPI încurajează primăriile să efectueze anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului prin angajații proprii
15.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 12 februarie 2021, Laurențiu-Alexandru Blaga, președinte – director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), și Nicușor DAN, primar General al Capitalei, s-au întâlnit pentru a discuta despre modul în care Primăria Municipiului București (PMB) poate accesa baza de date a ANCPI, potrivit unui comunicat.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), încurajează primăriile să efectueze anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului prin angajații proprii. Singura condiție este ca aceștia să dețină autorizație emisă de ANCPI pentru categoria E.

Laurențiu-Alexandru Blaga: „Deciziile administrației locale sunt direct legate de evidența proprietății, care reprezintă activitatea de bază a ANCPI. Așadar, colaborarea dintre ANCPI și Primăria Capitalei este esențială pentru implementarea proiectelor majore. Acesta este un pas important spre interconectarea sistemelor informatice ale autorităților locale și centrale și crearea unei baze de date comune, pentru eficientizarea activității. Îi încurajăm pe angajații tuturor primăriilor din țară să își folosească autorizația în beneficiul angajatorului sau să o solicite, dacă îndeplinesc condițiile legale. Crearea unei evidențe clare a proprietăților imobiliare este primul pas spre dezvoltarea comunităților locale. Apreciem deschiderea domnului Nicușor Dan și sperăm ca acest mesaj să ajungă la toate primăriile. De asemenea, avem în vedere obținerea de fonduri europene pentru scanarea supraterană și subterană a străzilor, conform Planului Național de Redresare și Reziliență.”

Nicușor Dan: „Realizarea cadastrului general al Municipiului București este o prioritate. Este absolut necesar să facem ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Doar așa vom reuși să oprim abuzurile și să dezvoltăm Bucureștiul în direcția pe care ne-o dorim cu toții. Domnul Blaga, președinte – director general al ANCPI, mi-a confirmat că există resursele necesare și că dispunem de pârghii legale suficiente pentru a ne atinge acest obiectiv într-un interval de timp rezonabil.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti