Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Canada. Semnarea declaraţiei împotriva utilizării detenției arbitrare în relațiile dintre state. UPDATE: Intervenția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu
16.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 15 februarie 2021, Bogdan Aurescu, Ministrul afacerilor externe, a susținut o intervenție din partea României la evenimentul de lansare a Declarației împotriva utilizării detenției arbitrare în relațiile dintre state, potrivit unui comunicat.

Bogdan Aurescu: „Problematica respectării drepturilor omului trebuie să fie în centrul tuturor acțiunilor noastre, atât la nivel național, cât și internațional. Inițiative precum Declarația împotriva utilizării detenției arbitrare în relațiile dintre state reprezintă o oportunitate în plus de a confirma importanța esențială a ordinii internaționale bazate pe reguli și a angajamentelor noastre comune. România este onorată să susțină această Declarație și să contribuie la crearea contextului politic și diplomatic necesar pentru ca acest demers să devină un reper.

Intervenția în format video poate fi urmărită aici.

***

Luni, 15 februarie 2021, Canada a lansat o iniţiativă care urmăreşte să împiedice statele să ţină închişi cetăţeni străini ca mijloc de presiune în relaţiile lor diplomatice, potrivit canada.ca.

Miniştrii de externe din 58 de ţări, Uniunea Europeană și cu sprijinul celui de-al optulea Secretar General al Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, au semnat în cursul unei ceremonii virtuale Declaraţia împotriva utilizării detenției arbitrare în relațiile dintre state.

Marc Garneau, Ministrul Afacerilor Externe: „Astăzi, un sfert din toate țările, de pe toate continentele, se reunesc pentru a le spune celor reținuți arbitrar pentru câștiguri diplomatice că nu sunt singuri. Stăm cu ei. Această practică ilegală și imorală pune în pericol cetățenii tuturor țărilor și subminează supremația legii. Este imorală şi trebuie să înceteze. Numărul țărilor care au aprobat declarația este o dovadă a importanței globale a acestei inițiative. Îi mulțumesc predecesorului meu, François-Philippe Champagne, pentru conducerea inițiativei. Acesta este doar începutul. Acum trebuie să ne îndreptăm atenția către găsirea unor modalități de a construi și menține elanul internațional pentru a pune capăt detenției arbitrare”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti