« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO. Cauze împotriva României – 16 februarie 2021
16.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 16 februarie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Negulescu împotriva României

Cauza a vizat corectitudinea procedurilor privind infracțiunile minore împotriva reclamantei, inclusiv interogatoriul martorilor. Invocând articolul 6 § 1 și 3 litera (d) (dreptul la un proces echitabil și dreptul de a obține prezența și audierea martorilor), reclamanta s-a plâns că procedura penală inițiată împotriva sa a fost nedreaptă.

Astfel, cu unanimitate de voturi, Curtea a reținut că a fost încălcat articolul 6 § 1 și 3 litera (d) din Convenție, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantei 1.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral și 100 de euro pentru alte taxe.

:: Hotărârea (în limba engleză)

2. Buliga împotriva României

Cauza a vizat corectitudinea procedurilor privind infracțiunile minore împotriva reclamantului, inclusiv prezența martorilor. Invocând articolul 6 § 1 și 3 litera (d) (dreptul la un proces echitabil și dreptul de a obține prezența și audierea martorilor), reclamantul s-a plâns că procedura penală inițiată împotriva sa a fost nedreaptă.

Astfel, cu unanimitate de voturi, Curtea a reținut că a fost încălcat articolul 6 § 1 și 3 litera (d) din Convenție, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantului 4.000 de euro cu titlu de prejudiciu moral.

:: Hotărârea (în limba engleză)

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, JURISPRUDENȚĂ, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD