

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că introducerea forţată în cauză a unor alte persoane reprezintă o derogare de la principiul disponibilităţii părţilor în procesul civil şi presupune ca premisă stabilirea de către reclamant a unui cadru procesual incomplet, care justifică iniţiativa instanţei de a îl completa, cu sau fără acordul părţilor (în funcţie de distincţiile efectuate prin art. 78 alin. 1 şi alin. 2 C. proc. civ.). În speță, instanța supremă a constatat că reclamanţii nu s-au manifestat în sensul de a indica drept pârâţi pe debitorii principali, insistând în aplicarea art. 78 C. proc. civ.. Or, raportat la temeiul de drept al cererii de chemare în judecată, instanţa de fond nu se afla în situaţia de a impune introducerea în cauză a altor persoane, pe care reclamanţii nu le-au indicat ca pârâte. (Decizia nr. 223 din 30 ianuarie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre C. proc. civ., Inalta Curte de Casatie si Justitie, introducerea fortataJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.