« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificări privind alocarea Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane
17.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 50 din 13 februarie 2021 a fost publicat Regulamentul nr. 177/2021 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 223/2014 în ceea ce privește introducerea unor măsuri specifice pentru soluționarea crizei asociate epidemiei de COVID-19.

Regulamentul (UE) nr. 223/2014 al Parlamentului European și al Consiliului stabilește normele aplicabile Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Cu excepția resurselor suplimentare alocate ca răspuns la epidemia de COVID-19, alocarea fondului pentru perioada 2014-2020 pentru fiecare stat membru este stabilită în anexa III din Regulamentul (UE) nr. 223/2014. Cuantumul minim pentru fiecare stat membru este de 3 500 000 EUR pentru întreaga perioadă.

În cazul în care statul membru consideră că este oportun, resursele menționate la art. 6 alin. (1) din Regulament se majorează ca răspuns la criza asociată epidemiei de COVID-19. Resursele suplimentare constituie venituri alocate externe. Resursele suplimentare pot afecta angajamentele bugetare pentru 2021 și 2022.

Perioada pentru programele operaționale care beneficiază de resurse suplimentare se întinde până la 31 decembrie 2022.

Angajamentele bugetare pentru resursele suplimentare aferente fiecărui program se execută în anii 2021 și 2022 şi se dezangajează în conformitate cu regulile care trebuie respectate pentru încheierea programelor.

În plus față de prefinanțarea menționată la art. 44 alin. (1) din Regulament, Comisia plătește un cuantum de prefinanțare de 11 % din resursele suplimentare alocate pentru anul 2021 în urma deciziei Comisiei de aprobare a modificării unui program de alocare a resurselor suplimentare. Cuantumul plătit ca prefinanțare inițială este lichidat integral din conturile Comisiei până cel târziu la data la care se încheie programul.

O rată de cofinanțare de până la 100 % poate fi aplicată resurselor suplimentare.

La inițiativa statelor membre și în limita unui plafon de 5 % din alocarea fondului la momentul adoptării programului operațional și de 5 % din resursele suplimentare, programul operațional poate finanța măsurile de pregătire, de gestionare, de monitorizare, de asistență administrativă și tehnică, de audit, de informare, de control și de evaluare necesare pentru implementarea fondului, inclusiv costurile de pregătire și de funcționare ale sistemelor de bonuri atunci când costurile respective sunt suportate de autoritatea de management sau de un alt organism public care nu este o organizație parteneră.

De asemenea, programul operațional poate finanța asistența tehnică și consolidarea capacităților organizațiilor partenere și ale oricăror alți actori implicați în implementarea fondului, inclusiv pentru sprijinirea capacității de ameliorare a efectelor provocate de criză pentru a aborda epidemia de COVID-19. Aceste măsuri pot viza perioada de programare ulterioară, inclusiv pentru a se asigura continuarea sprijinului acordat de fond prin alte fonduri ale Uniunii. Acestea nu se aplică Regatului Unit sau pe teritoriul acestuia.

Intrare în vigoare: 17 februarie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD