Secţiuni » Sustenabilitate
Sustenabilitate
EnergieProtecţia mediului

Dentons consiliază Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre cu privire la finanțarea unui proiect imobiliar care va primi certificare verde în România, în valoare de 50 de milioane de euro
17.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Dreptul mediului, Selected, Sustenabilitate
JURIDICE - In Law We Trust

Biroul Dentons București a consiliat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) cu privire la acordarea unui împrumut de 50 de milioane euro către One United Tower pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri care va primi certificare verde în zona Floreasca din București. Aceasta reprezintă cea mai importantă finanțare de pe piața de birouri din România în anul 2021.

Scopul împrumutului oferit de către BSTDB este finanțarea costurilor de dezvoltare ale „One Tower”, o clădire verde, care face parte din noul complex imobiliar mixt One Floreasca City, situat pe locul unei foste fabrici abandonate din București. Costul total al proiectului este de 54 de milioane de euro. O parte din împrumut va fi utilizată pentru a refinanța costurile proiectului suportate până acum și finanțate de acționari. Clădirea „One Tower”, care urmează să fie inaugurată în prima jumătate a anului, face parte dintr-un proiect mai mare de întinerire urbană care implică și o componentă rezidențială și care vizează obținerea certificării globale WELL pentru sănătatea și bunăstarea comunităților. De asemenea, proiectul va primi certificarea LEED Platinum-4 verde, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru clădiri.

Echipa multidisciplinară Dentons București care a oferit consultanță pentru BSTDB a fost condusă de Simona Marin colaborând îndeaproape cu Bogdan Papandopol, partener și coordonator al departamentului de real estate și susținută de Maria Tomescu, Counsel, și asociații Sandra Constantin, Cristina Staicu și Isabela Gheorghe. Angajamentul pe care Dentons și l-a asumat la nivel global în domeniul sustenabilității se reflectă și în eforturile depuse de biroul local, care consiliază în mod frecvent finanțatori și investitori în legătură cu proiecte verzi în domeniul energiei și al investițiilor imobiliare.  De asemenea, biroul Dentons din București se implică în activități comunitare și inițiative legislative menite să aducă în prim plan importanța proiectelor sustenabile.

Simona Marin, partener și coordonator al practicii bancare și financiare la Dentons România: „Suntem mândri că am consiliat BSTDB în  această tranzacție de referință pe piața imobiliară și că am avut posibilitatea să ne unim eforturile cu cele ale BSTDB și One United Tower pentru a promova proiecte verzi în România. Finanțarea sustenabilă este una dintre specializările Dentons din Europa și susținem angajamentul finanțatorilor și al investitorilor de a contribui la îndeplinirea țintei pentru zero emisii de carbon.”

Despre Dentons

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, îmbină talentul și experiența cu provocările și oportunitățile globale din peste 75 de țări. Soluțiile juridice și de afaceri pe care Dentons le oferă, au la bază conexiunea profundă cu comunitățile locale și o abordare recunoscută și premiată pentru serviciile oferite clienților inclusiv Nextlaw, platformă Dentons ce oferă servicii de consultanță strategică și inovare. Abordarea policentrică a Dentons și orientarea spre soluții, angajamentul față de incluziune și diversitate, precum și talentul de clasă mondială confruntă status quo-ul pentru a promova interesele clienților și comunităților, în contextul noilor dinamici.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti