« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Invitație-propunere privind sprijinirea implementării Planului de Redresare și Reziliență în sectorul public și mediul privat. Lansarea ofertei speciale a Programului Național Comun de Formare al CIO-SUERD ”Jean Bart”
18.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Încă din 2012, CIO-SUERD – Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, proiect fondat de către Fundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română prin Centrul de Biodiversitate „Acad. David DAVIDESCU” – a venit în întâmpinarea noilor nevoi de formare și certificare în specializări și profesii inter-disciplinare dintre cele mai solicitate, nu doar în context UE, ci și în cel internațional. Drept recunoaștere pe plan internațional, Academia Română a fost desemnată drept unicul reprezentant instituțional al României în cadrul International Science Council (Paris) – Consiliul Internațional pentru Știință. De asemenea, Casa Europei face parte din European Network for Education and Training – EUNET.

Astfel, de 9 ani deja, formarea respectivă se subsumează sistemului de competențe și abilități profesionale, conform conceptului și recomandărilor ”lifelong learning”, promovat de Institutul UNESCO și de către Comisia Europeană.

Din cele 30 de miliarde de euro alocate deja de consiliul UE României în cadrul Planului de Redresare și Reziliență, precum și a Pactului Ecologic European, 6 miliarde euro sunt deja disponibile ca și fonduri nerambursabile, în regim special, fără necesitatea co-finanțării din partea beneficiarilor publici sau privați. Până la finalul anului 2023, nu mai puțin de 80 miliarde euro sunt potențial puse la dispoziție prin depunerea unor proiecte majore de tip parteneriat public-privat (PPP) către Banca Europeană de Investiții (Luxemburg). Conform estimărilor de presă, la modul practic, România se află încă departe de a fi pregătită pentru implementarea efectivă a pașilor prealabili și necesari accesării acestor finanțări.

De aceea, este vital ca Programul Național Comun de Formare al CIO-SUERD, conceput în special prin amabilul sprijin Academiei Române și al Ministerului Educației și Cercetării, în favoarea internaționalizării educației universitare și post-universitare, să se extindă ca demers în favoarea abordării necesare beneficiarilor din sectorul public, mediul academic și de business pentru gătirea din timp prin:

• depistarea nevoilor reale la nivel local și regional;
• formarea rețelelor și alianțelor pentru formarea consorțiilor;
• realizarea lobby-ului inter-instituțional în raport cu instituțiile UE;
• comunicarea cu consultanții și decidenții implicați;
• facilitarea redactării studiilor, strategiilor și proiectelor propriu-zise.

În afara specializărilor oferite în regim flexibil online pentru participanții din întreaga țară, în noul exercițiu financiar de până în 2027, CIO-SUERD este în măsură să furnizeze întregul suport necesar privind și celelalte componente corelate eficienței scontate în implementarea Planului de Redresare UE:

• strategiile de dezvoltare locală și sectorială obligatorii pentru avizarea viitoarelor proiecte;
• strategiile și planurile de marketing și promovare a destinațiilor de ospitalitate turistică, cu amabilul sprijin și în parteneriat cu World Center for Excellence of Destinations (CED, Montreal) prin Reprezentanța Regională Dunăre-Marea Neagră;
• atestări și Scrisori de Recomandare exprese, inclusiv prin afilierea la CIO-SUERD pentru sporirea oportunităților referitoare la cariera profesională și pentru implicarea activă, fie în proiecte europene, fie în cele transnaționale referitoare la consolidarea capitalului uman și social impus de anvergura noilor proiecte de investiții și a finanțărilor vizate prin parteneriatele stabilite sau în curs de a fi create.

Pentru informații suplimentare despre palmaresul, oferta și modalitățile de cooperare cu CIO-SUERD, cei interesați pot consulta site-ul sau transmite expresia de interes la adresa ciosuerd@houseofeurope.ro.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: Dreptul mediului, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD