« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană. Model orientativ suplimentar privind ajutoarele de stat pentru sprijinirea capacităților de cloud în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență
18.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Joi, 18 februarie 2021, Comisia Europeană a publicat un nou model orientativ privind ajutoarele de stat, pentru a ajuta statele membre să își conceapă planurile naționale de redresare și reziliență în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, în ceea ce privește sprijinirea capacităților de prelucrare a datelor de tip cloud și edge, potrivit unui comunicat.

Investițiile în capacități de tip cloud și edge sunt esențiale pentru a consolida performanța inovatoare a Europei în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea următoarei generații de prelucrare a datelor.

investițiile în cloud și edge computing pot contribui la accelerarea și maximizarea impactului politicilor de combatere a schimbărilor climatice și de protecție a mediului. Modelul orientativ este, la fel ca celelalte modele orientative, un document tehnic menit să ofere orientări specifice sectorului în cazurile în care:

(i) sprijinul nu implică ajutor de stat și, prin urmare, nu este necesară notificarea prealabilă a Comisiei;

(ii) sprijinul ar implica ajutor de stat, dar nu este necesară nicio notificare deoarece intră sub incidența unei exceptări pe categorii; și

(iii) sprijinul ar implica ajutor de stat și este necesară o notificare cu trimitere la principalele norme aplicabile privind ajutoarele de stat.

Conform modelului orientativ, proiectele privind capacitățile de tip cloud și edge care pot beneficia de ajutoare de stat pot, de exemplu, să se axeze pe cercetare și dezvoltare și inovare, pe protecția mediului, pe eficiența energetică, pe sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) și a întreprinderilor nou-înființate și pe dezvoltarea regională.

:: Modelul orientativ

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.