Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Activitate parchete / 15-19 februarie 2021
19.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Serviciul Teritorial Suceava. Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Favorizarea făptuitorului. Luare de mită. Acces ilegal la un sistem informatic. Dare de mită. Trimitere în judecată.

Unul dintre cele trei dosare penale mediatizate prin comunicatul nr. 820 din 27 noiembrie 2020 a fost finalizat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, fiind trimiși în judecată următorii inculpați:

M.M. (în stare de arest la domiciliu), la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de:
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (4 acte materiale)
– favorizarea făptuitorului,
– luare de mită,
– acces ilegal la un sistem informatic,

O.R.I. (arestat preventiv în altă cauză), comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de:
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
– dare de mită.

În același dosar, a mai fost trimisă în judecată o persoană fără calitate specială (arestat preventiv în altă cauză) pentru comiterea infracțiunilor de:
– complicitate la luare de mită,
– complicitate la dare de mită.

În celelalte două cauze mediatizate prin comunicatul anterior menționat se desfășoară în continuare acte de urmărire penală după cum urmează:
– în dosarul privind fapte de corupție legate de eliberarea de permise de conducere, se desfășoară în continuare acte de urmărire penală față de mai mulți angajați ai Ministerului afacerilor Interne (MAI), șase aflați în stare de arest preventiv (între care și O.R.I.) și patru sub control judiciar, alături de instructori și intermediari ai școlilor de șoferi
– în dosarul privind fapte de corupție legate de înmatriculări auto se desfășoară în continuare acte de urmărire penală față de mai multe persoane între care trei intermediari (doi în arest preventiv și unul sub control judiciar)

În dosarul finalizat prin rechizitoriu și trimis în judecată, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională condusă de inculpatul O.R.I., în care, alături de polițiști și funcționari, ar fi fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.). Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.
Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani percepute atât la examinarea teoretică, cât și la traseu.
În acest context, inculpatul M.M., în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, ar fi asigurat protecție juridică activității infracționale de corupție derulată la nivelul serviciului de permise (SPCRPCÎV) Suceava, structură al cărei exponent era inculpatul O.R.I.. Protecția juridică, asigurată de ofițerul DGA pe parcursul anului 2020 ar fi constat în divulgarea, fără drept, a unor informații la care avusese acces în virtutea atribuțiilor, informații menite să îl favorizeze pe O.R.I., șeful Compartimentului permise Suceava și pe complicii săi. Concret:
– l-ar fi informat pe șeful Compartimentului permise despre autorizarea a cinci investigatori sub acoperire într-un dosar penal în care acesta din urmă era vizat de procurorii anticorupție.
– i-ar fi oferit date despre pregătirea unei acțiuni de constatare în flagrant a unei infracțiuni de corupție,
– l-ar fi informat despre autorizarea unor măsuri de supraveghere tehnică și despre stadiul cercetărilor într-un dosar penal în care șeful Compartimentului permise și complicii săi erau vizați de procurorii anticorupție
– i-ar fi transmis informații legate de un apel telefonic TELVERDE primit de DGA Suceava, apel ce conținea date concrete despre comiterea unor activități infracționale corupție în legătură cu obținerea permisului de conducere. Devoalarea acelor informații ar fi modificat conduita persoanei denunțate (constând în restituirea sumei de bani pretinsă cu titlu de mită), ceea ce a îngreunat tragerea la răspundere.
La data de 18 august 2020, ofițerul de poliție M.M. ar fi pretins, prin intermediul celui de-al treilea inculpat, persoană fizică, de la șeful Compartimentului permise O.R.I., un autoturism de teren, iar la data de 8 noiembrie 2020 ar fi și primit autoturismul, cu titlu gratuit, în schimbul omisiunii sesizării din oficiu și furnizarea unor informații nedestinate publicității cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu. Conduita ofițerului l-ar fi pus la adăpost pe șeful compartimentului permise și pe complicii săi de o eventuală răspundere penală pentru activitatea infracțională de corupție desfășurată în legătură cu permiselor de conducere.
În același context, la data de 09 octombrie 2020, inculpatul M.M., în aceeași calitate, ar fi accesat în mod ilegal baza informatizată de date administrată de Direcția Generală Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (care conținea date clasificate ca secrete de stat, iar accesul era destinat unui grup restrâns de utilizatori) pentru a efectua verificări cu privire la raporturile de muncă ale unui agent de poliție din cadrul Compartimentului permise Suceava.
Ulterior, informațiile respective ar fi fost transmise inculpatului O.R.I. care-l îl bănuia pe subordonat de formularea unor denunțuri împotriva sa.
În cauză, s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoturismului de teren primit cu titlu de mită de către inculpatul M.M..

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Serviciul Teritorial Constanța. Luare de mită. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 februarie 2021, a inculpatului C.C.I., ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul C.C.I., în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.
Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.
La data de 16 februarie 2021, inculpatul C.C.I. ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 17 februarie 2021 inculpatul C.C.I. va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Constituire a unui grup infracțional organizat. Complicitate la falsificarea de valori străine. Punere în circulație de valori falsificate. Înșelăciune. Reținere.

La data de 14.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată şi înșelăciune în formă continuată, toate în concurs real.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpații au constituit, pe raza județului Galați, un grup infracțional organizat ce a procedat la punerea în circulație a unui număr de cel puțin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracțională destructurată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, la data de 27.01.2021 și a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro.
La data de 14.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă și SCCO Buzău și al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea. Trafic de minori. Trafic de persoane. Trafic de droguri de risc. Percheziții domiciliare.

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vâlcea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea și Dolj, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2021, suspecții au recrutat prin metoda „loverboy” mai multe persoane vătămate minore și majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul altor state europene.
De asemenea, unul dintre suspecți a deţinut şi transportat în vederea traficării cantitatea de aproximativ 1 kilogram de substanţe, cu privire la care există suspiciunea că reprezintă droguri de risc.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 2 stick-uri de memorie, 2 grindere, un cântar electronic și mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Biroul Teritorial Călărași. Constituire a unui grup infracțional organizat. Trafic de persoane. Trafic de minori. Complicitate la trafic de persoane. Complicitate la trafic de minori. Trimitere în judecată.

Prin rechizitoriul din data de 15.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, complicitate la trafic de persoane și complicitate la trafic de minori.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop traficarea de tinere minore şi majore, prin determinare la practicarea prostituţiei atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul altor state europene.
Victimele erau recrutate prin abuz de autoritate și determinate să întreţină zilnic relaţii sexuale contracost, iar ulterior erau vândute către alți traficanți cu sume cuprinse între 800 și 1000 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Călărași.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara. Destructurarea unui grup infracțional organizat/ Înșelăciune. Efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Delapidare. Fals în înscrisuri sub semnătură privată. Percheziții domiciliare.

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Mureș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană, în calitate de manager financiar, cu atribuţii în gestionarea şi administrarea bunurilor apartinând unei persoanei juridice, a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de delapidare , grup la care au aderat mai multe persoane din afara societăţii comerciale, cât şi angajați ai acesteia.
Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reușit delapidarea societății comerciale cu 8.071.883 lei de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepționată de către firmă.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, 3 laptop-uri, un grinder și 3 grame de cannabis.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Destructurarea unui grup infracțional organizat. Contrabandă. Percheziții domiciliare.

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Caraș – Severin au efectuat un număr de 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș, Arad și Mehedinți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Caras-Severin, pe fondul destrămării unor grupări infracționale locale ce alimentau ”piața neagră” a țigărilor de contrabandă, coroborat cu cererea de pe piață, și-au făcut apariția persoane din alte județe care acționau cu scopul de a alimenta această ”piață neagră”. Pentru funcționarea afacerii ilegale aceste persoane au apelat la localnici, unii dintre aceștia cu antecedente în domeniu, care aveau posibilități mult mai mari de a asigura distribuția pe piață, dezvoltând adevărate antreprize criminale în scopul susmenționat.
În urma activităților de documentare, s-a stabilit faptul că în zonă acționau trei grupări infracționale organizate, toate având ca lideri persoane care locuiau în alte județe, grupări care interferau punctual pe palierul de distribuție. Scopul membrilor grupării era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă, desfăşurându-şi activitatea de distribuție atât în mediul urban cât şi în mediul rural, pe raza mai multor localități din județul Caras-Severin.
Toate cele trei grupări infracționale erau organizate pe aceeași structură, respectiv pe trei paliere: aprovizionare, organizare/depozitare/ transport și distribuție. O parte dintre membrii grupărilor, în special la nivelul organizatoric, aveau antecedente în astfel de activități, fapt care i-a ajutat să implementeze un grad ridicat de conspirativitate a activităților infracționale, folosind metode care să îngreuneze cât mai mult eventuala monitorizare din partea autorităților.
Pe parcursul monitorizării grupului infracțional organizat au fost efectuate mai multe activități în urma cărora de la membrii grupului au fost confiscate peste 900.000 țigarete provenite din acte de contrabandă.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Caraș-Severin au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 29 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Serviciul de Acțiuni Speciale Caraș-Severin, al Grupări Mobile de Jandarmi Timișoara, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Trafic de droguri de risc și mare risc. Reținere.

La data de 16.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Cluj.
La data de 10.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi inculpați în timp ce comercializau către cel de-al treilea o cantitate de aproximativ 500 de grame de substanță care conține amfetamine.
Ulterior, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 200 de grame de cannabis.

La data de 17.02.2021, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

7. DIICOT – Biroul Teritorial Buzău. Pornografie infantilă. Percheziții domiciliare.

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău și Brașov, la locuințele unei persoane suspectată de săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada aprilie 2020 – august 2020, un suspect a filmat, în repetate rânduri, în diferite ipostaze sexuale, cu telefonul mobil o parte vătămată minoră cu care acesta a avut o relație, ulterior transmițându-i acesteia materialele astfel realizate. Ulterior a îndemnat-o să realizeze același gen de materiale pe care să i le transmită prin intermediul unor aplicații informatice.
După încheierea relației de prietenie, cel în cauză a distribuit, prin intermediul unui serviciu de poștă electronică și pe o rețea de socializare, imaginile deținute.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate două telefoane mobile, un laptop și mai multe medii de stocare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a fost condusă, în vederea audierii, o persoană.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

8. DIICOT – Structura Centrală. Constituire a unui grup infracțional organizat. Trafic de droguri de mare risc. Reținerea.

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 9 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie 2020 – februarie 2021, inculpații au constituit un grup infracţional organizat având ca scop comercializarea de droguri de mare risc, respectiv heroină, pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, liderul grupului a avut rolul de a-i aproviziona pe ceilalți membri cu heroină, în cantități de ordinul sutelor de grame, săptămânal, iar ulterior aceștia au distribuit drogurile la nivel stradal, obținând importante venituri ilicite.
La data de 17 februarie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au surprins în flagrant delict doi dintre inculpaţi în timp ce încercau să comercializeze, către alte două persoane, cantitatea de 100 de grame de heroină cu puritate ridicată.
În urma controlului corporal efectuat asupra inculpaților, cât și a verificării efectuate asupra autoturismelor utilizate de către aceştia, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină și suma de 38.000 de lei.
Ulterior activității de prindere în flagrant, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov, la locuinţele membrilor grupului infracțional organizat, ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartușe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor 9 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

9. DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău. Viol. Pornografie infantilă. Reţinere.

La data de 17.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 16 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol şi pornografie infantilă.

În fapt s-a reţinut că, la data de 12.01.2021, in jurul orei 20,30, prin fapte de violenţă comise asupra unei persoane vătămate, de sex masculin, în vârstă de 16 ani, inculpatul a forțat victima să întrețină raporturi sexuale, în timp ce alţi doi suspecţi au realizat imagini cu caracter pornografic.

În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

:: Sursa: www.diicot.ro

III. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

1. PICCJ – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Înșelăciune. Punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Percheziții domiciliare.

În cursul zilei de 15 februarie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 10 percheziții domiciliare, în București și județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.

Situația de fapt vizată o reprezintă comercializarea de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, IPJ Bihor, IPJ Brașov, IPJ Maramureș, IPJ Timiș, IGPR – Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale și al Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

Sursa: www.mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti