Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. UPDATE: Aristotel Căncescu, achitat de Curtea de Apel Brașov
20.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 17 februarie 2021, Curtea de Apel Brașov l-a achitat pe Aristotel Adrian Căncescu pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Hotărârea este definitivă.

:: Minuta

***

Miercuri, 5 aprilie 2017, Biroul de Informare și Relații Publice a informat că Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

C.A.A., la data faptei administrator în fapt al SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,
C.A.V., fratele primului și administrator al SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,
R.B.A., la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată,
SC CANARIS SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,
SC CANET RADIO SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul C.A.A. a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro.
Structura afacerii a fost stabilită de inculpatul C.A.A. astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții.
Concret, transferul celor 33 licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de inculpatul C.A.A..
Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active.
Prin acest mecanism, inculpații au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 18.027.513 lei reprezentând: 5.674.792 lei debit principal (TVA în valoare de 2.986.045 lei și impozit pe profit în valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA în valoare de 94.556 lei și impozit pe profit în valoare de 79.626 lei pentru o altă societate) și 12.352.721 lei accesorii, majorări de întârziere și penalități.

În cauză, A.N.A.F. – DGRFP Brașov a precizat că se constituie parte civilă față de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei și față de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților C.A.A., C.A.V., R.B.A., SC Canaris SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că inculpații C.A.A. și R.B.A. au mai fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de spălare a banilor.

:: sursa: www.pna.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti