« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificări privind momentul de la care se aplică anumite proceduri de gestionare a riscurilor în scopul schimbului de garanții
22.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 56 din 17 februarie 2021 a fost publicat Regulamentul delegat nr. 236/2021 de modificare a standardelor tehnice prevăzute în Regulamentul delegat (UE) 2016/2251 în ceea ce privește momentul în care vor începe să se aplice anumite proceduri de gestionare a riscurilor în scopul schimbului de garanții (Text cu relevanță pentru SEE).

Ca un prim aspect, Regulamentul prevede noi reglementări în materia contractelor la termen de tip forward pe cursul de schimb decontate prin livrare fizică și al contractelor de swap valutar decontate prin livrare fizică (art. 31a).

Astfel, contrapărțile pot prevedea în procedurile lor de gestionare a riscurilor că nu este necesar ca marjele de variație să fie depuse sau colectate pentru contractele la termen de tip forward pe cursul de schimb decontate prin livrare fizică și contractele de swap valutar decontate prin livrare fizică în cazul în care una dintre contrapărți nu este o instituție sau nu s-ar califica drept o astfel de instituție dacă ar fi stabilită în Uniune.

Contrapărțile menționate la art. 11 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 pot continua să aplice procedurile de gestionare a riscurilor care sunt în vigoare la 18 februarie 2021 în ceea ce privește contractele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central încheiate sau novate între 16 august 2012 și datele relevante de punere în aplicare a prezentului regulament.

Acestea pot, de asemenea, continua să aplice procedurile şi în ceea ce privește contractele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central și care îndeplinesc toate condițiile următoare:

– contractele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central au fost încheiate sau novate înainte fie de datele relevante de aplicare a prezentului regulament, astfel cum se prevede la articolele 36, 37 și 38 din prezentul regulament sau 18 februarie 2021, oricare dintre acestea intervine mai devreme;

– contractele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central sunt novate în scopul unic de a înlocui o contraparte stabilită în Regatul Unit cu o contraparte stabilită într-un stat membru;

– contractele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central sunt novate între 1 ianuarie 2021 și oricare dintre următoarele date, oricare dintre acestea intervine mai târziu:
(i) datele de aplicare relevante prevăzute la articolele 36, 37 și 38 din prezentul regulament; sau
(ii) 1 ianuarie 2022.

Pentru toate instrumentele derivate extrabursiere care nu sunt compensate la nivel central și care sunt opțiuni pe acțiuni individuale sau opțiuni pe indici, prevederile art. 36 alin. (1) și la art. 37 se aplică de la 4 ianuarie 2024.

Intrare în vigoare: 18 februarie 2021

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.