« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană. Prelungirea unor derogări privind controalele la fața locului în domeniul agriculturii
22.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 56 din 17 februarie 2021 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 238/2021 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/532 în ceea ce privește o derogare de la Regulamentele de punere în aplicare (UE) nr. 180/2014 și (UE) nr. 181/2014 pentru controalele referitoare la măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea regiunilor ultraperiferice ale Uniunii și în favoarea insulelor mici din Marea Egee.

Din cauza pandemiei de COVID-19 și a amplelor restricții de circulație instituite în statele membre, au apărut dificultăți administrative excepționale în toate statele membre în ceea ce privește planificarea și efectuarea la timp a numărului necesar de controale la fața locului.

Date fiind aceste circumstanțe fără precedent, a fost necesară atenuarea dificultăților respective, prin acordarea de derogări de la diferitele regulamente de punere în aplicare din domeniul politicii agricole comune aplicabile în ceea ce privește anumite controale administrative și la fața locului.

Prin urmare, este oportună prelungirea derogărilor menționate în capitolul II din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/532 care permit utilizarea de dovezi alternative și/sau de calendare adaptate, cu condiția ca acestea să poată contribui la verificarea punerii corecte în aplicare a măsurilor, menținând, în același timp, un nivel adecvat de asigurare.

În consecinţă, dacă, din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, statele membre nu vor fi în măsură să efectueze controalele la fața locului privind măsurile specifice în favoarea regiunilor ultraperiferice, acestea pot decide:

– înlocuirea controalelor la fața locului cu utilizarea noilor tehnologii, inclusiv a fotografiilor cu etichetare geografică, a fotografiilor datate, a rapoartelor datate bazate pe supravegherea cu ajutorul dronelor, a videoconferințelor cu beneficiarii sau a oricăror documente justificative relevante pe care se poate baza verificarea punerii corecte în aplicare a măsurilor;

– efectuarea respectivelor controale pentru anul de cerere 2020 în orice moment al anului, cu condiția ca respectivele controale să permită, în continuare, verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, inclusiv după efectuarea plății finale.

Statele membre care utilizează derogările prevăzute mai sus, în special, statele membre care schimbă calendarele controalelor sau reduc numărul controalelor stabilesc proceduri pentru utilizarea unei metodologii alternative pentru a menține nivelul de asigurare adecvat în ceea ce privește legalitatea și regularitatea cheltuielilor și respectarea cerințelor și standardelor în materie de ecocondiționalitate.

Rezultatele controalelor nu sunt luate în calcul pentru anul de cerere următor, dar majorarea ratelor controalelor care ar fi trebuit să fie aplicată în anul de cerere 2020 se aplică printr-o majorare corespunzătoare în anul de cerere 2021.

Prezentele dispoziţii se aplică şi Greciei, în cazul în care va utiliza derogările prevăzute mai sus.

Intrare în vigoare: 17 februarie 2021

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.