Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: art. 6 din O.G. nr. 29/2017 pentru înfiinţarea Centrului Naţional de Management al Apei Grele
23.02.2021 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-
Babel

Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 18.02.2021 s-a constituit un nou dosar (556D/2021) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 6 din O.G. nr. 29/2017 pentru înfiinţarea Centrului Naţional de Management al Apei Grele (cauza Regia Autonomă pentru Activități Nucleare R.A.).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanţa de trimitere este Tribunalul Mehedinți, care la termenul ulterior sesizării Curții Constituționale a respins apelul.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 6
În vederea desfăşurării activităţilor specifice, Centrul Naţional de Management al Apei Grele administrează infrastructura – constând în echipamente, instalaţii, laboratoare, recipiente de depozitare şi celelalte accesorii tehnice -, precum şi căile de acces necesare asigurării funcţionării sale în conformitate cu prevederile naţionale şi internaţionale referitoare la garanţii nucleare, protecţie sanitară, protecţie fizică, situaţii de urgenţă şi protecţie a mediului înconjurător şi preia în administrare de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare bunurile care nu aparţin domeniului public, în baza unui proces-verbal de predare-primire.

Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Avocat – Baroul Constanța

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti