Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

ANRE. Modificarea Procedurii de avizare a proiectelor noi sau de retehnologizare ale centralelor de cogenerare


22.02.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 175 din 22 februarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 8/2021 privind modificarea și completarea Procedurii de avizare a proiectelor noi sau de retehnologizare ale centralelor de cogenerare, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 115/2013.

Astfel, documentația solicitată prin Procedura de avizare a proiectelor noi sau de retehnologizare ale centralelor de cogenerare se utilizeză şi pentru:

– înregistrarea unităților de cogenerare noi sau retehnologizate și pentru estimarea cantității de energie electrică produsă de aceste unități ce va beneficia de schema de sprijin în perioada rămasă din anul de punere în funcțiune și în următorii 2 ani de exploatare comercială a acestora;

– actualizarea înregistrării unităților de cogenerare existente, care la data de 31 decembrie 2016 se aflau înscrise în Lista capacităților cu acreditare finală și care se află în una dintre următoarele situații:
(i) au fost preluate în exploatare comercială, conform prevederilor legale, de către un alt operator economic, ulterior datei de 31 decembrie 2016;
(ii) au reintrat în exploatare comercială, în condițiile legii, în operarea aceluiași producător, după o perioadă în care din motive justificate nu au mai fost exploatate comercial.

Lista capacităților se actualizează dacă operatorul economic care solicită acordarea sprijinului pentru energia produsă în cogenerare de înaltă eficiență îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute de legislație, documentația pentru actualizarea înregistrării prevăzută prin prezenta procedură a fost validată de către ANRE și capacitățile energetice sunt în exploatare comercială.

Operatorii economici care ulterior datei de 31 decembrie 2016 au preluat/reluat exploatarea comercială a unor unități de cogenerare existente și care solicită acordarea sprijinului pentru energia produsă în cogenerare de înaltă eficiență vor depune la ANRE o solicitare, însoțită de:

– documentele prevăzute la art. 5 alin. (2) lit. a)-m) și o) din Regulament;

– documente justificative pentru cererea de energie termică utilă anuală, precum acordul de livrare către un furnizor/utilizator de energie termică utilă, precontracte/contracte de livrare, studii de piață;

– datele de prognoză referitoare la consumurile de combustibil, producțiile și livrările de energie electrică și termică, pentru un an calendaristic complet, prezentate conform machetelor din anexa nr. 2 la Regulament, cu excepția tabelului 5;

– datele de referință și rezultatele calculelor de determinare a capacității electrice de cogenerare potențial calificabilă ca fiind de înaltă eficiență (MW), a cantității de energie electrică potențial calificabilă ca fiind produsă în cogenerare de înaltă eficiență și a cantității de energie electrică estimată a beneficia de schema de sprijin, pentru un an calendaristic complet.

Documentația se poate depune la ANRE oricând în cursul anului.

Intrare în vigoare: 22 februarie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro