Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Normele de mediere pentru părțile aflate în litigii de investiții
23.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 59 din 19 februarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 2/2021 de adoptare a unor norme de mediere în vederea utilizării de către părțile în litigiu în cadrul litigiilor în materie de investiții.

Orice parte implicată într-un litigiu poate solicita, în orice moment, inițierea unei proceduri de mediere. O astfel de cerere se adresează celeilalte părți în litigiu în scris.

În cazul în care ambele părți în litigiu convin asupra unei proceduri de mediere, se numește un mediator în termen de 15 zile de la primirea răspunsului la cerere. Mediatorul poate fi unul dintre membrii Tribunalului sau dintre membrii Tribunalului de apel.

În termen de 10 zile de la numirea mediatorului, partea în litigiu care a invocat procedura de mediere prezintă mediatorului și celeilalte părți în litigiu, în scris, o descriere detaliată a problemei. În termen de 20 de zile de la data primirii informațiilor în cauză, cealaltă parte în litigiu poate transmite, în scris, observațiile sale cu privire la descrierea problemei.

Soluţiile trebuie convenite în termen de 60 de zile de la data numirii mediatorului.

Procedura din cadrul acestui mecanism de mediere nu are ca scop de a servi drept bază pentru soluționarea litigiilor în temeiul altor proceduri de soluționare a litigiilor. O parte în litigiu nu se poate baza pe elementele următoare și nu le poate introduce ca probe în alte proceduri de soluționare a litigiilor, iar un organism de arbitraj nu poate lua în considerare:
– pozițiile adoptate, declarațiile făcute sau opiniile exprimate de una dintre părțile în litigiu în cursul procedurii de mediere;
– faptul că o parte în litigiu și-a arătat disponibilitatea de a accepta o soluție pentru problemele sau litigiile care fac obiectul procedurii de mediere;
– recomandările sau propunerile făcute sau opiniile exprimate de mediator;
– conținutul unui proiect sau al unui raport faptic final întocmit de un mediator.

Fiecare parte în litigiu își suportă propriile cheltuieli aferente participării la procedura de mediere.

Intrare în vigoare: 19 februarie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti