« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Normele de mediere pentru părțile aflate în litigii de investiții
23.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 59 din 19 februarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 2/2021 de adoptare a unor norme de mediere în vederea utilizării de către părțile în litigiu în cadrul litigiilor în materie de investiții.

Orice parte implicată într-un litigiu poate solicita, în orice moment, inițierea unei proceduri de mediere. O astfel de cerere se adresează celeilalte părți în litigiu în scris.

În cazul în care ambele părți în litigiu convin asupra unei proceduri de mediere, se numește un mediator în termen de 15 zile de la primirea răspunsului la cerere. Mediatorul poate fi unul dintre membrii Tribunalului sau dintre membrii Tribunalului de apel.

În termen de 10 zile de la numirea mediatorului, partea în litigiu care a invocat procedura de mediere prezintă mediatorului și celeilalte părți în litigiu, în scris, o descriere detaliată a problemei. În termen de 20 de zile de la data primirii informațiilor în cauză, cealaltă parte în litigiu poate transmite, în scris, observațiile sale cu privire la descrierea problemei.

Soluţiile trebuie convenite în termen de 60 de zile de la data numirii mediatorului.

Procedura din cadrul acestui mecanism de mediere nu are ca scop de a servi drept bază pentru soluționarea litigiilor în temeiul altor proceduri de soluționare a litigiilor. O parte în litigiu nu se poate baza pe elementele următoare și nu le poate introduce ca probe în alte proceduri de soluționare a litigiilor, iar un organism de arbitraj nu poate lua în considerare:
– pozițiile adoptate, declarațiile făcute sau opiniile exprimate de una dintre părțile în litigiu în cursul procedurii de mediere;
– faptul că o parte în litigiu și-a arătat disponibilitatea de a accepta o soluție pentru problemele sau litigiile care fac obiectul procedurii de mediere;
– recomandările sau propunerile făcute sau opiniile exprimate de mediator;
– conținutul unui proiect sau al unui raport faptic final întocmit de un mediator.

Fiecare parte în litigiu își suportă propriile cheltuieli aferente participării la procedura de mediere.

Intrare în vigoare: 19 februarie 2021

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.