« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Procedura de adoptare a unor interpretări privind investiţiile reglementate de CETA
23.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 59 din 19 februarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 2/2021 de adoptare a unei proceduri pentru adoptarea unor interpretări în conformitate cu articolul 8.31 alineatul (3) și articolul 8.44 alineatul (3) litera (a) din CETA ca anexă la Regulamentul său de procedură [2021/265].

Astfel, în orice situație în care o parte are motive serioase de îngrijorare cu privire la chestiuni de interpretare a Acordului economic și comercial cuprinzător (CETA), care ar putea afecta investițiile, inclusiv legate de o măsură specifică pentru care a fost depusă o cerere de consultări de către un investitor al celeilalte părți:
– partea poate sesiza în scris Comitetul pentru servicii și investiții;
– în cazul sesizării, părțile inițiază imediat consultări în cadrul Comitetului pentru servicii și investiții;
– Comitetul pentru servicii și investiții decide cu privire la această chestiune cât mai curând posibil.

Fiecare parte acordă atenția cuvenită observațiilor făcute de cealaltă parte și depune toate eforturile pentru a soluționa chestiunea în timp util și în mod satisfăcător pentru ambele părți.

Comitetul pentru servicii și investiții poate recomanda Comitetului mixt CETA adoptarea unor interpretări. Interpretările respective pot aborda, printre altele, problema dacă și în ce condiții un anumit tip de măsură trebuie considerat compatibil cu capitolul opt (Investiții).

În cazul în care Comitetul pentru servicii și investiții decide să recomande Comitetului mixt CETA adoptarea unei interpretări, Comitetul mixt adoptă o decizie cu privire la această chestiune cât mai curând posibil. Interpretările adoptate de Comitetul mixt CETA este obligatorie pentru Tribunalul și Tribunalul de apel.

Interpretările adoptate de Comitetul mixt CETA se publică imediat și se trimit părților și președinților Tribunalului și ai Tribunalului de apel, care asigură comunicarea acestora subdiviziunilor.

Intrare în vigoare: 19 februarie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD