

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 59 din 19 februarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 1/2021 de stabilire a aspectelor administrative și organizatorice în ceea ce privește funcționarea Tribunalului de apel.
Tribunalul de apel este compus din șase membri numiți de Comitetul mixt CETA, astfel:
– doi membri sunt selectați dintre nominalizările propuse de Canada;
– doi membri sunt selectați dintre nominalizările propuse de UE;
– doi membri sunt selectați dintre nominalizările propuse de Canada sau de UE, iar aceste persoane nu sunt resortisanți ai Canadei și nici ai unui stat membru al UE.
Membrii sunt numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi reînnoit.
Tribunalul de apel are un președinte și un vicepreședinte responsabil cu aspectele organizatorice, care sunt aleși prin tragere la sorți de către președintele Comitetului mixt CETA pentru un mandat de doi ani din rândul membrilor care sunt resortisanți ai unor țări terțe.
Oricare dintre părțile în litigiu poate contesta în fața Tribunalului de apel o hotărâre pronunțată de Tribunal.
Ca regulă generală, durata procedurii în apel nu depășește 180 de zile, de la data la care o parte în litigiu notifică oficial decizia sa de a introduce apel până la data la care Tribunalul de apel pronunță decizia sau hotărârea sa. Tribunalul de apel poate prelungi durata procedurii până la cel mult 270 de zile.
Intrare în vigoare: 19 februarie 2021
Aflaţi mai mult despre CETA, Comisia Europeana, organizare, Tribunalul de apelJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.