« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Modificări privind implementarea standardelor de bază comune în domeniul securității aviației
25.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 58 din 19 februarie 2021 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 255/2021 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1998 de stabilire a măsurilor detaliate de implementare a standardelor de bază comune în domeniul securității aviației.

Pandemia de COVID-19 continuă să afecteze aviația civilă internațională și europeană în așa fel încât efectuarea de vizite la fața locului în vederea desemnării și redesemnării transportatorilor aerieni și a operatorilor de transport aerian de mărfuri din țări terțe continuă să fie grav afectată din motive obiective care nu țin de responsabilitatea sau de controlul acestor transportatori sau operatori de mărfuri.

Prin urmare, se prelungeşte, până la 30 iunie 2021, aplicarea a procesului alternativ și accelerat pentru validările UE de securitate a aviației ale operatorilor din cadrul lanțului de aprovizionare având Uniunea ca destinație.

Aşadar, înainte de încărcarea mărfurilor pe o aeronavă care pleacă dintr-o țară terță și cât mai curând posibil după primirea setului minim de date al declarației sumare de intrare trebuie efectuată, în scopul securității aviației civile, o primă analiză de risc în cazul mărfurilor care urmează să fie introduse pe teritoriul vamal al Uniunii pe cale aeriană. Cerința de a efectua o primă analiză de risc trebuie să se aplice de la 15 martie 2021.

Totodată, se stabilește procesul de analiză de risc și de control aplicat de biroul vamal de primă intrare, precum şi sistemul de control al importurilor (ICS2), pentru comercianți la nivelul UE, pentru depuneri, cereri de modificare, cereri de invalidare, prelucrare și stocare a datelor declarațiilor sumare de intrare și pentru schimbul de informații conexe cu autoritățile vamale.

Capacitatea aeroporturilor din Uniune de a finaliza procesul de instalare a sistemelor de detecție a explozibililor (EDS) de standard 3 este grav afectată de actuala pandemie de COVID-19. Comisia și statele membre își mențin angajamentul ferm de a finaliza punerea în aplicare a celor mai noi tehnologii pentru controlul de securitate al bagajelor de cală. A fost elaborată o nouă foaie de parcurs pentru a se oferi mai multă flexibilitate în vederea adaptării la situația actuală, conform unui mecanism de stabilire a priorităților bazat pe categorii de aeroporturi, precum și pentru a se oferi vizibilitate în vederea introducerii unor standarde mai ridicate de performanță în materie de detecție.

De asemenea, se adaptează modalitățile de implementare a unor standarde de bază comune pentru a clarifica, armoniza, simplifica și consolida anumite măsuri specifice de securitate a aviației, pentru a îmbunătăți claritatea juridică, pentru a standardiza interpretarea comună a legislației și pentru a asigura în continuare punerea în aplicare optimă a standardelor de bază comune în domeniul securității aviației.

Regulamentul (UE) 2015/1998 se modifică în consecință şi se regăseşte în anexa la prezentul Regulament.

Intrare în vigoare: 11 martie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Transporturi, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD