« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii
 1 comentariu

Revin cu propunerea mea: desfiinţaţi instanţele
25.02.2021 | Adriana STOICESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adriana Stoicescu

Adriana Stoicescu

A trecut complet neobservată Legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).

Conform acestui act normativ „procurorii europeni delegați, pe durata desfășurării activității în această calitate, sunt salarizați de Parchetul European, potrivit Regulamentului EPPO, drepturile salariale neputând fi mai mici decât cele la care au dreptul în țară, inclusiv cele obținute ca urmare a promovării în grad profesional.”
Procurorii europeni delegați rămân în structura de posturi și de personal a parchetului de unde provin și își desfășoară efectiv activitatea în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
Circumscripțiile teritoriale ale instanțelor competente să judece cauzele privind infracțiuni cu privire la care urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul European, sunt tribunalele Timis, Cluj, Bucureşti, Iaşi.

Deci, procurorii europeni, plătiţi de UE, vor instrumenta doar dosare de competenţa parchetului european, desfăşurându-şi activitatea în ţară, iar judecătorii care judecă aceste cauze vor fi plătiţi la fel ca până acum dar, judecând în plus cauzele de competenţa Parchetului European, fără ca schemele de personal să intereseze pe cineva.
Deci, acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European.
Revin cu propunerea mea: desfiinţaţi instanţele. Oricum nu contează.

Judecător Adriana Stoicescu

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Dreptul Uniunii Europene, Opinii, Procedură penală, SELECTED TOP LEGAL, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Revin cu propunerea mea: desfiinţaţi instanţele”

  1. Ar trebui instanțele ce vor judeca astfel de cauze să-și facă neapărat un departament specializat pe drept penal european.

    Probabil ca va trebui ca judecătorii ce vor dori să fie cu adevărat judecători, să investească din surse proprii în măcar niște cărți de drept penal european în engleză sau franceză. Că doar cine să le traducă și-n română – și când le traduce, cine să se asigure că respectiva traducere e făcută cu bună-credință și/sau fără neglijență gravă (că am citit eu traducerea făcută cărții lui Craig și Burca de drept UE, și când citeam în română, eu cu master pe drept UE unde mi-au predat chiar judecatori CJUE, stagiu la CJUE … nu mai înțelegeam dreptul UE din traducerea respectivă. Mă uitam și aveam impresia că citesc în marțiană și că fusesem evaluată la drept UE prin testare grilă … ca altfel n-avea cum sa se explice faptul ca trecusem examenele de drept UE la master, desi, si pe de alta parte, nu mai pricepeam dreptul UE asa cum reiesea din traducerea facuta in romana).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD