Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

MAE. Lansare concurs „Istoria drepturilor omului este povestea omenirii”. UPDATE: Câștigătorul
06.05.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drepturile omului, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 5 mai 2021, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că lucrarea realizată de Andrada Elena Popescu, studentă a Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov, a fost desemnată câștigătoare a concursului de proiecte de identitate vizuală „Istoria drepturilor omului este povestea omenirii”, potrivit unui comunicat.

Proiectul de logo declarat câștigător răspunde cel mai bine celor trei criterii avute în vedere de comisia de evaluare: mesajul promovat, relevanța și expresivitatea din perspectiva tematicii drepturilor omului; originalitatea propunerii; elemente de tehnică și stil.

Autoarea logo-ului menționează, în conceptul transmis, că a mizat pe simbolistica puternică a cercului, care reprezintă „mișcarea eternă, perfecțiunea, absolutul, neavând un început sau sfârșit” și că a inclus, în același timp, simbolul porumbelului, care semnifică libertatea și pacea.

Proiectul câștigător va fi utilizat în cadrul campaniei de promovare a candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul ONU al Drepturilor Omului (mandatul 2023-2025).

***

Joi, 25 februarie 2021, Ministerul Afacerilor Externe a lansat concursul de proiecte de identitate vizuală pe tema drepturilor omului „Istoria drepturilor omului este povestea omenirii”, în contextul candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului, pentru perioada 2023-2025.

Concursul se adresează studenților români, din țară și din străinătate, având ca domenii de studiu artele plastice, arhitectura, comunicarea, relațiile publice și publicitatea, dreptul, științele politice, relațiile internaționale, indiferent de ciclul de studii.

Aceștia sunt invitați să propună MAE un proiect de logo și de identitate vizuală dezvoltată, care să prezinte un limbaj comun, expresiv și concludent, pentru tematica drepturilor omului, cu accent pe următorul set de priorități: democrație, drepturile omului și statul de drept; libertatea de exprimare; drepturile femeilor, egalitatea de șanse și lupta împotriva violenței domestice; lupta împotriva discriminării, inclusiv lupta împotriva xenofobiei și a rasismului.

Proiectul declarat câștigător va fi folosit de Ministerul Afacerilor Externe ca identitate vizuală a campaniei de comunicare asociată candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului, pentru perioada 2023-2025.

:: Detalii concurs

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti