Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Irina Alexe – noul secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. UPDATE: Lucian Bode: Îi voi solicita Irinei Alexe să renunțe la pensie sau la indemnizație
04.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Monitorul Oficial al României, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 3 martie 2021, Lucian Bode, Ministrul de Interne, a declarat următoarele, potrivit ziare.com: „Dacă cea mai mare problemă pe care o are doamna Irina Alexe este pensia pe care o încasează eu spun astăzi public, fără să mă consult cu domnia sa, că îi voi solicita să renunțe la una dintre cele două – la pensie sau la salariu. Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru și va renunța la pensie și va rămâne la indemnizație. Suntem în coaliție și ne asumăm toate numirile, indiferent din partea cărui partener vin.”

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 191 din 25 februarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 153/2021 pentru numirea doamnei Irina Alexe în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Începând cu data de 25 februarie 2021, doamna Irina Alexe se numeşte în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Irina Alexe este cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, absolventă a Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și doctor în drept al Facultății de Drept a Universității din București.

În activitatea de peste 20 de ani în Ministerul Afacerilor Interne, aceasta a contribuit, printre altele, la crearea cadrului instituțional, la armonizarea legislației în materie în scopul aderării și, ulterior, integrării României în NATO și UE.

De asemenea, este autoarea monografiei Înalții Funcționari Publici (Editura Universul Juridic, 2014) și a mai multor articole de specialitate. O parte dintre acestea sunt publicate și pe RNSJ.

A se vedea:
:: Festina lente sau cum poate uzurpa legiuitorul delegat și excepțional atribuțiile de esență ale unui parlament
:: Funcția publică în România Centenară
:: O meserie a viitorului: responsabilul cu protecția datelor

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti