« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modificarea şi completarea Legii privind reforma în domeniul sănătății
27.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 192 din 25 februarie 2021 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 12/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Astfel, noile reglementări stabilesc posibilitatea Ministerul Sănătății de a acorda, din rezerva ministerului, un ajutor umanitar instituțiilor de sănătate din alte state, care constă în medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, insecticide, dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive și alte materiale specifice, pentru prevenirea sau rezolvarea unor situații de urgență survenite ca urmare a unor epidemii, pandemii, catastrofe sau dezastre naturale.

Printre altele, consiliul de administraţie va mai avea următoarele atribuţii:
– va aproba măsurile pentru dezvoltarea activității spitalului în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației și documentele strategice aprobate de Ministerul Sănătății;
– va aviza programul anual al achizițiilor publice întocmit în condițiile legii și orice achiziție directă care depășește suma de 50.000 lei;
– va putea propune realizarea unui audit extern asupra oricărei activități desfășurate în spital, stabilind tematica și obiectul auditului;
– va aproba propriul regulament de organizare și funcționare.

Aşadar, la conducerea CNAS vor exista doi preşedinţi, în loc de unul, cum prevedea reglementarea anterioară.

De asemenea, atât Adunarea generală, Consiliul colegiului teritorial, Consiliul național al CMR, cât şi Biroul executiv al CMR au deschisă posibilitatea organizării, funcţionării şi exprimării voturilor inclusiv prin mijloace de comunicare la distanță.

Intrare în vigoare: 25 februarie 2021

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.