

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 194 din 26 februarie 2021 au fost publicate Instrucțiunile privind implementarea și administrarea în România a proiectelor finanțate prin Programul NATO de Investiții în Securitate.
Statul Major al Apărării, denumit în continuare SMAp, este responsabil de coordonarea activităților asociate managementului proiectelor finanțate prin Programul NATO de Investiții în Securitate (NSIP), prin Direcția logistică.
Direcţia logistică coordonează etapele de implementare a proiectelor NSIP, până la eliberarea raportului de audit al Comisiei internaționale a auditorilor pentru NATO (IBAN), având în vedere remedierea eventualelor deficiențe rezultate în urma recepției operaționale și auditului.
Structurile din cadrul programelor majore și autorităților contractante sunt responsabile de derularea activităților NSIP pentru următoarele etape de implementare a unui proiect NSIP:
– fundamentarea calendarului de implementare și a profilului financiar;
– fonduri planificate în avans, ;
– documentațiile tehnico-economice;
– elaborarea documentelor specifice NSIP necesare derulării procedurilor de achiziție a bunurilor, serviciilor și execuției de lucrări din cadrul proiectului NSIP;
– recepția operațională NATO a obiectivelor dezvoltate prin intermediul proiectului NSIP;
– auditul proiectelor NSIP.
Autoritățile contractante sunt responsabile pentru susținerea procesului de auditare a proiectelor NSIP.
Bunurile NSIP intră în domeniul public al statului în baza documentelor naționale și NATO de recepție operațională.
Instrucţiunile vin însoţite de trei anexe.
Intrare în vigoare: 26 februarie 2021
Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.