Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Comunicare și deontologie în sistemul judiciar 
01.03.2021 | Robert WILLIAMS

Secţiuni: Content, Opinii, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Sistemul Judiciar din România a dat în premieră un exemplu de schimbare profundă, care privit din punct de vedere profesional, nu mulți din interiorul acestuia vor face față și se speră că nu va fi greșit înțeles de către Mass Media.

Strategia Națională de Comunicare, Ghidurile în Relația cu Mass Media și Profesiile Juridice, consultările pe tema deontologiei magistraților… nasc întrebări.

Instituțional este prima mișcare de schimbare în altceva decât stagnarea și inerția relației Mass-Media – Sistemul Judiciar.

JURIDICE.ro constituie o neprețuită bază de date și loc al libertății de exprimare pentru profesiile juridice printre care se numără și magistrații.

Firește că nu se va schimba nimic peste noapte așa cum reiese din răspunsurile venite din partea managementului instanțelor, unii sunt foarte deschiși, alții… ermetic, vid și nimic altceva.

Toate eforturile duse de către subsemnatul în această direcție de profesionalizare a comunicării din sistemul judiciar a avut și are ca exemplu reputația JURIDICE.ro ca o mare familie civilizată și elitistă, pe de altă parte, a Educației Juridice, a parteneriatului interinstituțional cu profesiile juridice, instituții, Mass Media (News247WorldPress).

Mai sunt foarte multe de făcut, există ambiție și voință din partea CSM și a partenerilor din proiect, însă maturitatea și rezultatele vor fi mereu în sarcina timpului.

News247WorldPress mulțumește JURIDICE.ro pentru întreaga colaborare și exemplu de bună practică, de menținerea sănătății unei vieți juridice în România.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti