« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Comunicare și deontologie în sistemul judiciar 
01.03.2021 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Robert Williams

Robert Williams

Sistemul Judiciar din România a dat în premieră un exemplu de schimbare profundă, care privit din punct de vedere profesional, nu mulți din interiorul acestuia vor face față și se speră că nu va fi greșit înțeles de către Mass Media.

Strategia Națională de Comunicare, Ghidurile în Relația cu Mass Media și Profesiile Juridice, consultările pe tema deontologiei magistraților… nasc întrebări.

Instituțional este prima mișcare de schimbare în altceva decât stagnarea și inerția relației Mass-Media – Sistemul Judiciar.

JURIDICE.ro constituie o neprețuită bază de date și loc al libertății de exprimare pentru profesiile juridice printre care se numără și magistrații.

Firește că nu se va schimba nimic peste noapte așa cum reiese din răspunsurile venite din partea managementului instanțelor, unii sunt foarte deschiși, alții… ermetic, vid și nimic altceva.

Toate eforturile duse de către subsemnatul în această direcție de profesionalizare a comunicării din sistemul judiciar a avut și are ca exemplu reputația JURIDICE.ro ca o mare familie civilizată și elitistă, pe de altă parte, a Educației Juridice, a parteneriatului interinstituțional cu profesiile juridice, instituții, Mass Media (News247WorldPress).

Mai sunt foarte multe de făcut, există ambiție și voință din partea CSM și a partenerilor din proiect, însă maturitatea și rezultatele vor fi mereu în sarcina timpului.

News247WorldPress mulțumește JURIDICE.ro pentru întreaga colaborare și exemplu de bună practică, de menținerea sănătății unei vieți juridice în România.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Opinii, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD