Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA Bucharest dă startul înscrierilor în cadrul proiectului Open Legislation
02.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Open Legislation este un proiect marca ELSA Bucharest aflat la prima ediție, care urmărește includerea inteligenței artificiale pe agenda publică, în scopul reglementării acesteia, în așa fel încât să deprindă finalitate practică în viața cotidiană, având la bază respectarea drepturilor omului și ale cetățeanului.

De la medicină, până la transport, infrastructură și chiar alimentație, numeroase domenii s-au bucurat în ultimii ani de inovații datorate inteligenței artificiale. Din păcate, în țara noastră, conceptul este încă unul vag și nu există un cadru legislativ care să îl reglementeze.

Prin intermediul Open Legislation, se dorește formarea unor grupuri de lucru cu studenți din sfera Dreptului, atât din România, cât și de la facultăți din străinătate, și educarea acestora în privința inteligenței artificiale și a impactului pe care ea îl generează asupra traiului nostru zilnic.

Studenții – fie de la licență, fie de la master – se pot înscrie pentru a lua parte la proiect prin completarea formularului disponibil aici, până la data de 14 martie 2021, ora 23:59.

Ulterior etapei de selecție, aceștia vor participa, timp de 4 săptămâni, la prelegeri și workshopuri pe tema digitalizării, vor învăța aspecte privind aria drepturilor omului și vor aprofunda noțiuni de tehnică legislativă. Mai apoi, studenții vor avea șansa de a pune în practică informațiile asimilate, fiind împărțiți în echipe aflate sub supravegherea unor coachi specializați în domeniu, cu scopul redactării unui draft de inițiativă legislativă de reglementare a inteligenței artificiale în România.

Draftul final va fi lansat în spațiul public la începutul lunii iunie, perioadă ce marchează finalul proiectului, alături de o scrisoare deschisă adresată grupurilor parlamentare, în vederea preluării și a implementării inițiativei. În funcție de nivelul de implicare a participanților pe parcursul Open Legislation, aceștia pot primi premii constând în bani sau internshipuri la firmele de avocatură ale partenerilor.

Împreună cu partenerul academic, UiPath Romania, și ceilalți parteneri din cadrul proiectului, Wolf Theiss Romania, Privacy ON, Privacy Learning și Hristescu & Partners, ne propunem să le oferim studenților oportunitatea de a contribui la conturarea bazelor legislative ale „tehnologiei determinante a viitorului” în România.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect, puteți accesa aici, aici.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti