Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial

ÎCCJ. Răspunderea solidară a administratorilor. Condiția relei-credințe
24.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Arii de practică, Drept comercial, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că obligaţia impusă de art. 73 lit. i) din Legea 31/1990, potrivit căreia administratorii sunt solidar răspunzători faţă de societate pentru stricta îndeplinire a îndatoririlor pe care legea şi actul constitutiv le impun, constituie doar o obligaţie generală şi de principiu şi nu poate justifica, ea însăşi, antrenarea răspunderii solidare. În speță, instanța supremă a constatat, în acord cu judecătorul fondului, că neplata obligaţiilor fiscale nu se datorează relei-credinţe a reclamantului, ci dificultăţilor în desfăşurarea activităţii, dar și că în actele contestate nu se precizează clar în care din deciziile de impunere emise pe numele societăţii se regăsesc obligaţiile fiscale a căror neplată la scadenţă a determinat angajarea răspunderii solidare, conchizând instanţa că nu s-a făcut dovada că neplata obligaţiilor fiscale s-a datorat relei-credinţe a reclamantului. (Decizia nr. 1340 din 5 martie 2020, pronunțată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti