Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Țările de Jos, cotă redusă de impozitare pentru energia furnizată stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice
04.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 69 din 26 februarie 2021 a fost publicată Decizia de punere în aplicare nr. 359/2021 de autorizare a Țărilor de Jos să aplice o cotă redusă de impozitare pentru energia electrică furnizată stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice.

Prin Decizia de punere în aplicare (UE) 2016/2266, Țările de Jos au fost autorizat să aplice, până la 31 decembrie 2020, o cotă redusă de impozitare pentru energia electrică furnizată stațiilor utilizate direct pentru încărcarea vehiculelor electrice.

La 30 martie 2020, Țările de Jos au solicitat autorizarea de a aplica în continuare o cotă redusă de impozitare pentru energia electrică furnizată stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice, argumentând că acest lucru va face ca utilizarea automobilelor electrice să fie mai atractivă și va conduce la îmbunătățirea calității aerului.

Urmare a acestei solicitări, se prelungeşte până la 1 ianuarie 2025 autorizarea Țărilor de Jos să aplice o cotă redusă de impozitare a energiei electrice furnizate stațiilor de încărcare și utilizate direct pentru încărcarea vehiculelor electrice, cu excepția stațiilor de încărcare în care are loc schimbul de baterii pentru vehiculele electrice şi cu respectarea nivelurilor minime de impozitare.

Intrare în vigoare: 26 februarie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti