« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Daune de 1,5 M Euro obținute în arbitraj de echipa EPURE, LIZAC & ASOCIAȚII condusă de avocat Cristian Eftimie
05.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

EPURE, LIZAC & ASOCIAȚII a reprezentat una din agențiile importante de promovare și marketing din România într-un litigiu arbitral la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, împotriva unuia din producătorii globali de produse din tutun, pentru daune contractuale decurgând dintr-un contract de furnizare de servicii de promovare a produselor acestuia pe piața din România, în care pretențiile reciproce ale părților s-au ridicat la valoarea totală de ca. 22,5 milioane lei (4,5 M Euro).

După o perioadă de aproape 3 ani de la introducerea acțiunii arbitrale, un volum impresionant de documentație și un probatoriu amplu administrat în cauză, Tribunalul Arbitral a pronunțat o Sentință arbitrală prin care a admis pretențiile reclamantului și a respins aproape în totalitate pretențiile părții adverse formulate prin cererea reconvențională.

În această dispută, reclamantul a fost reprezentat de o echipă de avocați coordonată de Cristian Eftimie, partener în cadrul departamentului de litigii comerciale și arbitraj, având în componență pe Oana Marin, managing associate și Călin Balescu-Arion, associate în cadrul aceluiași departament.

Cristian Eftimie: ”Disputa arbitrală a fost una extrem de amplă și a rezultat din utilizarea nejustificată de către beneficiar (o companie globală din industria produselor din tutun) a contractului de furnizare de servicii de promovare și marketing încheiat cu agenția de marketing reprezentată de noi. Litigiul a vizat pe de o parte aspecte juridice complexe teoretice și practice, ce țin de interpretarea contractului de furnizare de servicii de promovare de tip one-to-one, precum și modalitățile de realizare a probatoriului, iar pe de altă parte a conținut aspecte de natură tehnică, legate de analiza și modul de interpretare a informațiilor conținute în bazele de date privind contactele colectate prin intermediul aplicațiilor informatice de către echipele de implementare a proiectului de promovare one-to-one”.

Probatoriul a fost extrem de amplu și a presupus inclusiv implicarea altor arii de practică din cadrul firmei, în special în contextul accesului experților la baze de date ce conțineau date cu caracter personal, fiind necesară analiza unor aspecte legale sensibile ce țin de protecția datelor cu caracter personal.

Doru Epure, managing partner: „Am apreciat ca lăudabil și creativ efortul părții adverse de a utiliza protecțiile oferite de Regulamentul GDPR împotriva prelucrării ilegale a datelor personale, cu scopul de a bloca accesul la probe aflate în posesia sa, ceea ce în mod evident nu a fost admis. Excepțiile oferite de GDPR în legătură cu accesul la date personale în context litigios sunt vaste și incontestabile, însă efortul a meritat cel puțin la nivel teoretic.

***

Cristian Eftimie este avocat cu peste 20 ani de experiență în domeniul litigiilor comerciale și arbitrajului comercial, în sfera sa de activitate intrând domenii precum sectorul energetic, al construcțiilor, transporturilor și cel farmaceutic. Pe parcursul carierei sale, Cristian a activat în cadrul unor firme de avocatură locale și internaționale de top.

SCA EPURE, LIZAC & ASOCIAȚII a fost înființată în anul 2007 și a avut de la început ca domenii principale de practică reprezentarea în instanțele de judecată și de arbitraj și consultanță în afaceri pentru companii și clienți privați. Firma este condusă din 2010 de Doru Epure, partener executiv, alături de partenerii Cristian Eftimie și Andreea Lizac.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Arbitraj, DATA PROTECTION, Drept civil, Litigii, Media & Publicitate, SELECTED TOP LEGAL, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD