« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Asta trebuie să fie muzica noastră
08.03.2021 | Matei-Ciprian GRAUR

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Matei-Ciprian Graur

Matei-Ciprian Graur

În vremuri în care judecata populară apare ca fiind ceva firesc pentru că am fost obișnuiți de ani de zile cu înfăptuirea justiției la televizor, în vremuri în care totul e online, mai puțin iubirea de țară, am uitat să ne oprim puțin. Am uitat să ne oprim și să privim de unde am pornit. Privitul înapoi nu înseamnă nesiguranță, dimpotrivă, înseamnă cunoașterea unei bucăți de istorie. Vă îndemn să nu fugim de ea!

„Asta-i muzica ce-mi place!”, spune Regele Carol I când România obţine independenţa în fața otomanilor, devenind astfel un stat suveran.

Cu prilejul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, Mihail Kogălniceanu îi spune, printre altele: ”Fii dar omul epocii, fă ca legea să înlocuiască arbitrarul, fă ca legea să fie tare.

Întorcându-ne în prezent, orice alăturare a convingerilor enunțate cu vremurile pe care le trăim pare cel puțin exagerată. Independența unui stat înseamnă și independența celor care sunt chemați să aplice legea. Respectul față de lege nu trebuie doar clamat, ci trebuie să izvorască din suflet.

Dacă ne iubim țara, iubim respectarea legii, căci doar prin respectarea normelor putem trăi în armonie între granițele ei. Iar dacă iubim respectarea legii, este nevoie, în primul rând, să o cunoaștem, dar apoi să permitem ca aceasta să fie aplicată.

Asta trebuie să fie muzica noastră!

Jud. dr. Matei-Ciprian Graur
Judecătoria Timișoara

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: Opinii, SELECTED TOP LEGAL, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD