Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări ale legislației fiscale și contabile
08.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Cristea

Alexandru Cristea

Alexandru Cristea, Tax Partner ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII TAX, a redactat materialul Modificări ale legislației fiscale și contabile, în care a arătat, printre altele, că În Monitorul Oficial nr. 197/26.02.2021 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 13/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și a Legii contabilității nr. 82/1991, în vigoare începând cu 26 februarie 2021, cu câteva excepții menționate mai jos.

Modificări aduse Codului fiscal

Se clarifică situația privind deductibilitatea cheltuielilor înregistrate în tranzacțiile efectuate cu persoane situate în Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, noile prevederi fiind aplicabile doar jurisdicțiilor din Anexa I, rezolvând astfel problema tranzacțiilor cu entități rezidente în țări precum Turcia, Maroc, Australia.

Astfel, cheltuielile înregistrate în relație cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în Anexa II, reprezintă cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal începând cu trimestrul I al anului 2021.

Se clarifică tratamentul fiscal aplicabil veniturilor din salarii pentru avantajele în bani și/sau natură acordate atât de angajator, cât și de terți. Aceste prevederi se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii martie 2021.

Noul termen de depunere a declarației anuale de venit pentru asocierile fără personalitate juridică și entitățile supuse regimului transparenței este 15 aprilie.

Sunt uniformizate prevederile privind noul plafon de 4,5 milioane lei cifră de afaceri pentru a aplica sistemul de TVA la încasare (în vigoare începând cu 1 martie 2021).”

:: textul integral aici.

:: English version

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti