« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Avizul AEPD ref. propunerea de modificare a Regulamentului Europol
09.03.2021 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 8 martie 2021, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (AEPD) a publicat avizul privind propunerile de modificare a Regulamentului Europol, care vizează, parțial, extinderea domeniului de aplicare al mandatului Europol ca răspuns la schimbările din peisajul securității și ameninărilor din ce în ce mai complexe, porivit unui comunicat.

Acesta evaluează necesitatea și proporționalitatea modificărilor propuse, ținând cont de importanța alinierii normelor privind protecția datelor pentru Europol la normele privind protecția datelor pentru alte instituții, organisme și agenții europene (EUIs), în temeiul Regulamentului (UE) 2018/1725.

Wojciech Wiewiórowski, EDPS: „Mă bucur că Comisia recunoaște problemele ridicate anterior de AEPD în ceea ce privește prelucrarea seturilor mari de date. Abordarea adoptată de Comisie – care prevede o excepție de la normele generale privind prelucrarea datelor operaționale cu caracter personal – este una dintre soluțiile pe care un parlamentar le poate lua în considerare în acest context. În același timp, este important să se adauge clarificări și garanții suplimentare pentru a se asigura că scutirile nu devin regula.”

:: Avizul

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.