« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

MApN. Chemarea şi rechemarea în activitate a grefierilor
11.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 245 din 11 martie 2021 au fost publicate Instrucțiunile privind chemarea/rechemarea în activitate în corpul subofițerilor a grefierilor de la instanțele sau parchetele civile, transferați la instanțele ori parchetele militare, din 08.03.2021.

Conform prezentelor intrucţiuni, funcțiile vacante de grefieri militari se pot încadra, prin transfer, de la instanțele civile la instanțele militare. Vor putea fi chemați/rechemați în activitate în funcțiile de grefieri militari, grefierii de la instanțele sau parchetele civile cărora li s-a acordat avizul conform favorabil.

Avizul conform favorabil se obţine în urma următoarelor activități:
– examinarea medicală, pentru stabilirea aptitudinii de îndeplinire a serviciului militar;
– testarea în vederea promovării baremelor de pregătire fizică;
– evaluarea psihologică.

În termen de 30 de zile de la emiterea avizului favorabil de către structura organizatoare, decidentul va emite decizia de transfer și numire în funcție.

Acordarea gradelor militare grefierilor din cadrul instanțelor sau parchetelor civile transferați la instanțele militare se face potrivit normelor aplicabile cadrelor militare în activitate din MApN.

Prevederile instrucțiunilor se aplică şi:
– în situația chemării/rechemării în activitate, în corpul subofițerilor, în funcții de grefieri militari a grefierilor civili din cadrul parchetelor militare, caz în care activitatea se organizează de Parchetele Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
– în situația chemării/rechemării în activitate, în corpul subofițerilor, în funcții de grefieri militari la instanțele și parchetele militare a grefierilor civili ce se repartizează de către Școala Națională de Grefieri, precum și a celor care promovează concursul pentru ocuparea funcțiilor de grefier militar.

Intrare în vigoare: 11 martie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD