Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Avocații din Baroul Chișinău se solidarizează cu confrații din Baroul București, îngrijorați de lipsa de motivare a condamnării avocatului Robert Roșu
11.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected, Sistemul judiciar, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 martie 2021, Baroul de Avocați din circumscripţia Curţii de Apel Chişinău a dat publicității următorul comunicat, semnat de dr. Popescu Dorin – Decan: „Avocați ai Baroului București au fost condamnați în decembrie 2020 pentru faptul că în exercitarea profesiei de avocat, au exprimat poziția și convingerile juridice în fața unor autorități, respectiv pentru procedurile de asistare și reprezentare a unor clienți.

Deşi au trecut mai mult de 30 de zile de la condamnare, nu a fost publicată decizia penala motivată, pronuntata de Înalta Curte de Casaţie şi Justiție a României, iar confraţii noştri se află în detenţie, în condiţiile în care până la ziua de azi nu a fost realizat dreptul la un proces echitabil prevăzut la art. 6 din § 1, 2 CEDO, în raport cu dreptul de a cunoaște într-un termen rezonabil hotărârea instanţei asupra temeiniciei acuzației în materie penală îndreptate împotriva sa.

Întreaga comunitate a avocaților așteaptă cu atenție și îngrijorare să afle motivele care au stat la baza condamnării avocaţilor anume pentru faptul că au exercitat activitatea de avocat în conformitate cu art. 3 din Legea nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, iar în conformitate cu art. 4 din aceiași lege, în exercitarea profesiei şi în legătură cu aceasta avocatul este protejat de lege.

Condamnarea penală a avocaților pentru exercițiul ordinar al activității profesionale alimentează neîncrederea avocaților în garanţiile de stat acordate profesiei și diminuează credinţa cetățeanului în rostul şi eficiența instituției avocaturii.

În contextul revoltei exprimate de avocații Baroului Bucureşti, avocații Baroului Chişinău se aliniază poziției confraților din România și își exprimă sprijinul în promovarea libertăților profesionale.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti