

Joi, 15 aprilie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității:
***
Joi, 8 aprilie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității:
***
Miercuri, 7 aprilie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității:
***
Vineri, 12 martie 2021, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității:
:: Anunț privind concursul sau examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor la curțile de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii
:: Funcții de conducere de presedinte și vicepreședinte de la curți de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii scoase la concurs
:: Tematica și bibliografia de concurs/examen
:: Calendarul concursului/examenului
:: Cerere tip de înscriere
:: Regulament
***
Joi, 11 martie 2021, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât aprobarea organizării concursului sau examenului pentru numirea judecătorilor în funcţii de conducere la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii în perioada martie-iunie 2021, cu observațiile formulate în cadrul comisiei nr. 2 judecători/09.03.2021.
:: Ordinea de zi soluționată (pct. 10)
Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill
Este mai mult decât salutară preocuparea CSM de a ocupa funcțiile de conducere vacante, căci, nu-i așa, cineva trebuie să le răspundă la adresele trimise… Este irelevant că tribunalele și curțile de apel se „golesc” de judecători care se pensionează iar concursul de promovare efectivă va fi organizat, probabil, după trecerea unui „termen rezonabil” de 1 an de la cel de promovare pe loc și fără o analiză a „succesului” înregistrat la precedentul concurs în ceea ce privește participarea și gradul de ocupare a locurilor. Ce atatâ grabă?
Judecător Ovidiu TOTH
Curtea de Apel Alba Iulia
Despre importanța funcțiilor de conducere din instanțe, recomand o ediție de colecție, cu acces gratuit: https://www.cambridge.org/core/journals/german-law-journal/issue/special-issue-judicial-selfgovernment-in-europe/3149485175ABF50F782E893CEFC4EF33
Arată toate problemele, dar și de ce funcțiile de conducere dintr-o instanță sunt foarte importante dintr-o anume perspectivă ce vizează o posibilă încălcare art. 6 CEDO.
Mai mult, în această ediție de colecție se acoperă inclusiv funcțiile de conducere de la CJUE și de la CEDO. Legiuitorul ar trebui să intervină.
Cei ce citesc această ediție de colecție pot înțelege de ce această preocupare pentru funcția de conducere a unei instanțe, și aici mai ales ÎCCJ. Bine, la noi, când se candidează pentru conducerea ÎCCJ, candidează un singur judecător (vă dați seama?) – deși e atât de importantă această funcție și chiar demnitate. Nu înțeleg de ce nu și-ar dori măcar 5 judecători să fie Președinte ÎCCJ. Chiar nu înțeleg, mai ales după ce am citit ediția de colecție arătată mai înainte.
„Ediţie de colecţie”? (mă scarpin în creştet) înseamnă carte de colecţie.
Eu nu am văzut până acum vreun colecţionar de cărţi juridice gratuite.
Vrei să spui „ediţie din colecţia (şi spui ce colecţie)”…
De ani de zile MODERAT şi vreau să-ţi mulţumesc pentru MODERAT.
Până la ocuparea prin concurs a posturilor de judecători vacante, trebuie găsit un mecanism prin care preşedenţia să poată ocupa locurile prin numire directă.
Nu e normal ca locurile să stea neocupate ani şi ani de zile pentru că anumite instituţii nu ştiu să organizeze concursuri.
Nu cred că CSM prezintă garanţiile necesare într-o societate democratică pentru a fi singura instituţie care propune magistraţii.
Am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani.