Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


CEPD și AEPD. Aviz ref. propunerea de Lege privind guvernanța datelor
12.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 martie 2021, Comitetul European pentru Protecția Datelor și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor au adoptat un aviz comun privind propunerea de Lege privind guvernanța datelor.

Andrea Jelinek: „Cadrul legal al UE pentru protecția datelor nu împiedică dezvoltarea economiei datelor. Dimpotrivă, aceasta îi permite: încrederea în orice tip de schimb de date poate fi realizată doar prin respectarea legislației existente în materie de protecție a datelor. GDPR este fundamentul pe care trebuie dezvoltat modelul european de guvernanță a datelor. Acesta este motivul pentru care subliniem necesitatea de a asigura coerența cu GDPR în ceea ce privește competența autorităților de supraveghere, rolurile diferiților actori implicați, temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, garanțiile necesare și exercitarea drepturilor persoanelor vizate.”

Wojciech Wiewiórowski: „Înțelegem importanța tot mai mare a datelor pentru economie și societate, așa cum se subliniază în Strategia europeană de date. Cu toate acestea, cu o „mare responsabilitate a datelor”, trebuie adoptate măsuri adecvate de protecție a datelor. Cadrul general pentru spațiile europene de date ar trebui să garanteze că acquis-ul privind protecția datelor nu este afectat.”

:: Avizul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti