Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiune de control în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19
12.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 11 martie 2021, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 22 februarie – 6 martie 2021, a desfășurat acţiuni de control în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat.

S-au aplicat amenzi în valoare de 6.194.500 de lei, din care 5.992.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 234 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 3778 de avertismente și au fost dispuse 7599 de măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”În Programul cadru de acțiuni pentru anul 2021, Inspecția Muncii a prevăzut desfăşurarea, în perioada 8 – 24 martie 2021, a unei Campanii naţionale pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenții de plasare forță de muncă în străinătate, în scopul diminuării consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale. Migrația forței de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, cetățenii români apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea și plasarea cetățenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecințe sociale şi economice grave. Pe de altă parte, amploarea fenomenului migrației forței de muncă este generată de plecările pe cont propriu, iar această zonă este greu de controlat și, de aceea, am elaborat împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale Planul de acțiune pentru informarea și protecția lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021. De asemenea, am conceput și derulăm, împreună cu MMPS, campanii de informare a cetățenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă în străinătate asupra drepturilor lor și a riscului de a fi exploatați în țările de destinație. În acest sens, pe site-urile Inspecției Muncii, respectiv ale ITM-urilor, există foarte multe informații utile și, totodată, personal disponibil să ofere consiliere telefonică persoanelor interesate.”

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO