Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

ANRE. Termenul de depunere pentru cererea de anulare a obligațiilor de plată accesorii


12.03.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 248 din 11 martie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 14/2021 pentru modificarea și completarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 228/2020.

Conform modificărilor, ANRE poate amâna la plată dobânzile, penalitățile de întârziere sau alte accesorii rămase nestinse la data emiterii „Situației debitelor restante aferente bugetului ANRE”, până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data de 31 martie 2021 inclusiv, în cazul nedepunerii acestei cereri, pentru fiecare debitor.

De asemenea, vor fi considerate obligații bugetare principale restante și obligațiile bugetare principale datorate de debitorul aflat în insolvență pentru care s-a împlinit scadența până la data de 31 martie 2020 inclusiv, independent de existența unui tabel de creanțe sau a unui program de plată a creanțelor.

În situația în care debitorul nu a depus cererea de anulare a accesoriilor până la data de 15 decembrie 2020 sau în perioada 1 ianuarie 2021-31 martie 2021 inclusiv, ANRE emite și comunică decizia de pierdere a valabilității amânării la plată a obligațiilor.

Anularea obligațiilor de plată accesorii se solicită de către debitori în baza unei cereri, care va fi depusă la registratura ANRE sau comunicată prin poștă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire ori transmisă prin poșta electronică la adresa anre@anre.ro.

În situația în care unui debitor i s-a comunicat o decizie de respingere a cererii de anulare a accesoriilor, iar ulterior îndeplinește condițiile cerute de lege, acesta va putea depune o nouă cerere de anulare a obligațiilor de plată accesorii până la data de 31 martie 2021 inclusiv.

Intrare în vigoare: 11 martie 2021

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro