Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Procedurii de selecție a serviciilor de telefonie pentru convorbirile deținuților | Proiect. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial
14.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 385 din 14 aprilie 2021 a fost publicată Decizia nr. 514/2021 pentru completarea Procedurii de selecție a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deținuților la convorbiri telefonice, categoriilor de servicii de telefonie și condițiilor de furnizare a acestora, aprobate prin Decizia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor nr. 463/2017.

Decizia stabilește că, la demararea procedurii de selecție a operatorilor serviciilor de telefonie, se vor stabili persoanele responsabile cu derularea procedurii, răspunsurile la eventualele solicitări de clarificări elaborându-se în colaborare cu structurile de specialitate, când situația o impune.

În privința documentației necesare pentru atribuire, se instituie obligația de constituire a unei garanții de bună execuție, în cuantum de 3 chirii lunare la prețul adjudecat în urma procedurii de licitație raportat la suprafața închiriată, care poate fi sub mai multe forme:
– scrisoare de garanție bancară, cu valabilitate pe toată durata contractului;
– prin virament bancar în contul locatorului, deschis cu această destinație, conform prevederilor legale;
– depunerea de numerar la casieria unității, în limita plafonului zilnic prevăzut de lege.

De asemenea, garanția de bună execuție se va constitui în termen de maximum 15 zile calendaristice de la semnarea contractului și poate fi reținută când:
– locatarul nu își îndeplinește în tot sau în parte obligațiile contractuale sau le îndeplinește în mod necorespunzător;
-locatarul solicită rezilierea contractului sau reducerea perioadei de valabilitate a contractului, înainte de expirarea duratei pentru care a fost încheiat acesta.

Intrare în vigoare: 14 aprilie 2021

***

Vineri, 12 martie 2021, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a lansat în dezbatere publică proiectul Deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru modificarea și completarea Procedurii de selecție a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deținuților la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie și condițiile de furnizare a acestora, aprobată prin Decizia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor nr. 463/2017, cu modificările și completările ulterioare.

:: Proiect
:: Referat de aprobare

Secţiuni: Drept penal, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Telecom | Toate secţiunile

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO