Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, SELECTED, Universitaria

Sever Voinescu reia, începând cu luna februarie, cursul de Cultură Juridică la Facultatea de Drept – Universitatea București, cu sprijinul DLA Piper. UPDATE: Orarul cursurilor

11 februarie 2024 | JURIDICE.ro

UPDATE JURIDICE.ro, 11 februarie 2024: În fiecare marți, de la ora 12:00, în Amfiteatrul V al Facultății de Drept a Universității din București.

*
*       *

22 ianuarie 2024: În semestrul al doilea al anului universitar 2023-2024, Sever Voinescu va susţine la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii București un curs unic în şcolile de drept din România – Cursul de Cultură Juridică. Pe parcursul a 14 module, autorul va analiza, alături de studenţi, fenomenul juridic din perspectiva generală a culturii, înţeleasă ca istorie a ideilor și poveste a omenescului.

Sever Voinescu privește dreptul ca fenomen cultural, relevând interdependenţa acestuia cu civilizaţia şi mentalităţile. Mergând în profunzimea subiectului, Sever Voinescu şi studenţii participanți vor cerceta raportul dintre fenomenul juridic și marile încercări ale vieții, precum răzbunarea, ura sau iertarea. Noţiuni mai mult sau mai puţin abstracte, precum fericirea sau absurdul, vor fi privite prin filtrul juridic, pentru a releva răspunsurile oferite de drept marilor întrebări ale existenței. Lecturile din cadrul cursului vor cuprinde pagini esențiale din literatura juridică, dar și din clasici ai culturii universale, precum Shakespeare, Dostoievski sau Kafka. Nu vor lipsi perspectivele dinspre istoria artei și a arhitecturii. Nu în ultimul rând, autorul va arunca o privire în viitor, spre modul în care sistemul juridic va fi transformat de către generaţiile următoare de practicieni.

Scopul final al acestui curs este de a mobiliza resursele de cultură generală necesare unui jurist pentru a putea situa cât mai bine profesiunea lui în ansamblul fenomenelor omenești.

Sever Voinescu: ″Spre mare mea surpriză, anul trecut am observat în sala de curs nu doar studenți ai Facultății, ci și absolvenți (masteranzi, doctoranzi, avocați, ba chiar cadre didactice ale Facultății), dar și studenți de la alte facultăți. M-am bucurat de ecoul stârnit de un asemenea curs, cu atât mai mult cu cât era la prima ediție și nici nu fusese prea mult promovat. Reiau cursul anul acesta, mobilizat de buna primire de care s-a bucurat anul trecut, dar și de sfatul unui admirabil profesor al Facultății: «Mai fă-l încă o dată, pentru că a doua oară îți iese cel mai bine; mai bine și decât prima oară, mai bine și decât a treia oară!». Așadar, vă aștept la ceea ce promite să fie cea mai bună ediție posibilă a cursului de Cultură Juridică. Tematica acestui curs stimulează dialogul cu studenţii și îi ajută să tatoneze unul dintre cele mai subtile, mai profunde și mai influente straturi ale civilizației noastre, anume legătura dintre drept și cultură. Folosul cursului este mutual, vă asigur, și mulțumesc studenților pentru asta. Scopul acestui curs, însă, este ca tinerii juriști să dobândească o deprinderea de a-și construi statura intelectuală cât vor trăi. În fond, cursul acesta edifică omul de cultură din jurist.″

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Interviuri JURIDICE.ro

Cursul facultativ se adresează studenților din anii II și III, va putea fi audiat săptămînal și este deschis, adică va putea fi urmărit de oricine este interesat.

Cursul de Cultură Juridică este sprijinit de DLA Piper Dinu SCA.

Despre DLA Piper

Biroul DLA Piper din București vine în sprijinul clienților cu o echipă solidă de aproape 60 de avocați și consultanți fiscali români cu pregătire internațională, capabili să se ocupe de cele mai complexe probleme juridice și fiscale. Angajamentul nostru este de a oferi atât cunoștințe locale, cât și o gamă largă de servicii juridice pentru a satisface și a anticipa nevoile clienților noștri.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories