« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul securităţii sociale

Modificări ref. dreptul la concediu şi condiţiile de trecere în rezervă a cadrelor militare, pe timpul stării de urgență
16.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 258 din 15 martie 2021 a fost publicată Legea nr. 30/2021 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 36/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Conform modificărilor, pe timpul mobilizării și pe timp de război, cadrelor militare în activitate și celor în rezervă, concentrate sau mobilizate, li se pot acorda permisii sau concedii, în condiții stabilite prin ordin al conducătorului instituției.

Cu toate acestea, soldații și gradații profesioniști nu vor putea fi trecuți în rezervă, pe timpul stării de urgență, de asediu, de mobilizare și pe timp de război, pentru următoarele motive:
– la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;
– la expirarea termenului contractului, în situația în care nu sunt posibilități de reînnoire din cauza reducerii funcțiilor ca urmare a desființării, restructurării sau a dislocării unității;
– când sunt clasați „apt limitat”;
– înainte de termenul de expirare a contractului, cu acordul ambelor părți;
– ca urmare a aplicării sancțiunii desfacerii disciplinare a contractului, când comit abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispoziții legale;
– când sunt condamnați prin hotărâre judecătorească definitivă la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia;
– la data retragerii motivate a avizului de securitate specific clasei sau nivelului de secretizare a informațiilor la care urmează să aibă acces, de către autoritățile competente.

Intrare în vigoare: 18 martie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD