« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Autorizație de export obligatorie pentru vaccinurile împotriva SARS-CoV
17.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 85 din 12 martie 2021 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 442/2021 de instituire a obligației de a prezenta o autorizație de export pentru exportul anumitor produse.

Potrivit Regulamentului, următoarele mărfuri necesită autorizație de export:
– vaccinuri împotriva coronavirusurilor asociate SARS (specia SARS-CoV), indiferent de ambalajul acestora;
– substanțe active, inclusiv băncile de celule master și de celule de lucru utilizate pentru fabricarea unor astfel de vaccinuri.

Nu necesită autorizație de export:
– exporturile către Albania, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Cetatea Vaticanului, Elveția, Insulele Feroe, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Muntenegru, Norvegia, San Marino, Serbia, țările și teritoriile de peste mări enumerate în anexa II la Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, Büsingen, Helgoland, Livigno, Ceuta și Melilla, Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Iordania, Israel, Liban, Libia, Maroc, Moldova, Palestina, Siria, Tunisia și Ucraina;
– exporturile către țări cu venituri mici și medii din lista COVAX AMC;
– exporturile de mărfuri achiziționate sau livrate prin intermediul mecanismului COVAX, al Unicef și al PAHO destinate oricărei alte țări participante la mecanismul COVAX;
– exporturile de mărfuri achiziționate de statele membre în cadrul APA încheiate de Uniune și donate sau revândute unei țări terțe;
– exporturile efectuate în contextul unui răspuns umanitar de urgență;
– exporturile către instalații situate pe platoul continental al unui stat membru sau în zona economică exclusivă declarată de un stat membru în temeiul UNCLOS.

Statele membre notifică imediat Comisiei autorizațiile de export acordate și cele refuzate, care vor conține următoarele informații:
– numele și datele de contact ale autorității competente,
– identitatea solicitantului,
– țara de destinație,
– acceptarea sau refuzarea acordării autorizației de export,
– codul mărfii,
– cantitatea exprimată în număr de doze de vaccin,
– unitățile și descrierea mărfurilor,
– informațiile privind numărul de doze de vaccin pentru mărfurile care fac obiectul prezentului regulament distribuite în Uniune începând cu 1 decembrie 2020, defalcate pe stat membru în care au fost distribuite vaccinurile.

Prezentul regulament se aplică până la 30 iunie 2021.

Autorizațiile de export eliberate în temeiul anexei I la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/111 vor rămâne valabile după intrarea în vigoare a prezentului regulament.

Intrare în vigoare: 13 martie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD