Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Semnătura electronică și fragilitatea unor lanțuri de încredere
18.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Roxana-Elena Daskălu

Roxana-Elena Daskălu

Dan-Rareș Răducanu

Dan-Rareș Răducanu

Dan-Rareș Răducanu, Senior Partner STOICA & Asociații, și Roxana-Elena Daskălu, Senior Associate STOICA & Asociații, au redactat materialul Semnătura electronică și fragilitatea unor lanțuri de încredere, în care au arătat, printre altele, că „În spațiul public s-a creat imaginea eronată că obținerea unei semnături electronice calificate implică multă birocrație și costuri ridicate. În realitate, în prezent, datorită Regulamentului UE nr. 910/2014, există o piață internă la nivelul Uniunii Europene pe care activează peste 200 de prestatori de servicii de încredere calificați. Aceștia, în virtutea prevederilor Regulamentului UE nr. 910/2014, vin cu soluții care nu mai presupun deplasarea la sediul lor pentru identificare, folosind mijloace de identificare video certificate ca fiind echivalente cu prezența fizică. În plus, după ce s-a realizat identificarea într-un astfel de mod, tot datorită Regulamentului UE nr. 910/2014, se poate opta pentru semnătura calificată în cloud, accesibilă de oriunde și de  orice tip de dispozitiv, laptop sau telefon mobil, fără a mai fi necesar un token criptografic. Iar în ceea ce privește prețul, dupa identificare, o persoană care are nevoie să semneze ocazional, pentru aplicarea unei astfel de semnături electronice calificate în cloud pe un document, plăteste cam tot atât cât ar plăti pentru a face o fotocopie de 2 pagini la un prestator de astfel de servicii.”

:: textul integral aici.

STOICA & Asociații

STOICA & Asociații

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti