« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Alexandru Nazare: Prioritatea mandatului meu este să fac tot posibilul astfel încât elevii să aibă acces la o infrastructură școlară modernă și sigură
17.03.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 17 martie 2021, Guvernul României a aprobat negocierea și semnarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 100 milioane de euro, pentru susținerea proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, potrivit unui comunicat.

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: „Una dintre prioritățile mandatului meu este să fac tot posibilul astfel încât educația să primească finanțarea necesară pentru ca toți elevii și preșcolarii să aibă acces la o infrastructură școlară modernă și sigură. În calitate de ministru al Finanțelor, am solicitat Guvernului mandat să negociez și să semnez cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare un Acord de Împrumut în valoare de 100 de milioane de euro, pentru investiții în infrastructura școlară, atât de necesare, în special în zonele mai puțin dezvoltate ale țării.”

Proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” se va derula pe o perioadă de 6 ani, data limită de tragere a împrumutului fiind 30 iunie 2027. Acesta va fi implementat de către Ministerul Educației, prin Unitatea de Management a Proiectului. Costul total al proiectului va fi de 100 de milioane euro, sumă finanțată integral din împrumutul acordat României de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Principalele elemente ale proiectului cuprind o componentă de investiții integrate în infrastructura școlară, activități de comunicare și informare, sprijin pentru transportul elevilor, precum și alte facilități temporare. O atenție sporită va fi acordată sălilor de clasă inteligente, prin investiții în mobilier școlar și prin activități de informare și instruire în acest domeniu.

Proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” include o componentă de sprijin pentru investiții în infrastructura școlilor durabile și moderne, prin planificarea investițiilor în vederea dezvoltării unor modele pentru școlile viitoare, precum și prin alte activități de informare și pregătire a comunităților în cazul producerii unor eventuale dezastre.

:: Proiectul

 
Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD