« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Ploieşti. Taxe pentru muzica ambientală din unitățile de prestări servicii
18.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Ploieşti a statuat că deţinătorii unităților de prestări servicii, precum baruri, săli de așteptare, restaurante ori saloane, care utilizează opere muzicale în scop ambiental (televizoare, receptoare radio sau orice echipamente informatice) şi care achită contribuţii pentru UPFR nu sunt exoneraţi de obligaţia deţinerii autorizației de licență neexclusivă şi din partea UCMR-ADA, contra cost, întrucât cea dintâi permite utilizarea fonogramelor pe care sunt fixate opere muzicale, dar cea din urmă are rolul gestionării drepturile de autor ale compozitorilor, textierilor și aranjorilor. (Decizia nr. 590/2021 din 15 martie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, Secția I Civilă)

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD