Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ANOFM. Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii


18.03.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 266 din 17 martie 2021 a fost publicată Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii în conformitate cu prevederile cap. II – Anularea unor obligații accesorii din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, din 11.03.2021.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă următoarele facilități fiscale:
– amânarea la plată a obligațiilor de plată accesorii rămase nestinse la data emiterii fișei de calcul/deciziei, până la data soluționării cererii de anulare a accesoriilor sau până la data de 31 martie 2021 inclusiv, în cazul nedepunerii acestei cereri, pentru debitorii care notifică agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă/ Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București/ centrele regionale de formare profesională a adulților;
– anularea obligațiilor de plată accesorii.

Categoriile de obligații de plată accesorii care pot face obiectul facilităților fiscale sunt:
– dobânzi/majorări de întârziere;
– penalități de întârziere;
– orice alte obligații de plată accesorii.

Obligațiile de plată accesorii sunt aferente:
– obligațiilor bugetare principale restante la 31 martie 2020 inclusiv;
– obligațiilor bugetare principale cu termene de plată până la 31 martie 2020 inclusiv și stinse până la această dată;
– obligațiilor bugetare principale scadente până la data de 31 martie 2020 inclusiv și cuprinse în decizii de imputare emise ca urmare a unui control aflat în derulare la data de 14 mai 2020.

Debitorii își exprimă intenția de a beneficia de anularea obligațiilor de plată accesorii prin depunerea unei notificări:
– la registratura agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă/ Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București/ centrele regionale de formare profesională a adulților;
– prin poștă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Intrare în vigoare: 17 martie 2021

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro