Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Inspecția Judiciară. Raportul de activitate pentru anul 2020
22.03.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 19 martie 2021, Inspecția Judiciară a dat publicității Raportul de activitate pentru anul 2020.

Lucian Netejoru, Inspector-şef: „Accesul la justiție nu poate fi îngrădit în nicio situație iar Inspecţia Judiciară, prin inspectorii săi, este unul dintre actanţii majori, prin mijloacele și în limitele legale, la asigurarea calităţii actului de justiție.

2020 a fost un an pe care nu putem să îl uităm şi care, foarte probabil, va fi reţinut şi de istorie ca anul provocărilor majore pentru umanitate. Pentru noi, cei care lucrăm la Inspecţia Judiciară, a fost esenţial să ne adaptăm modul de lucru la condiţiile impuse de situaţia pandemică astfel încât să putem îndeplini misiunea prevăzută de lege şi să punem la dispoziţia beneficiarilor serviciului public pe care îl prestăm materiale utile în luarea celor mai bune decizii.

Provocarea pe care am evocat-o în precedentul raport de activitate a fost pentru noi, în condiţiile contestării calităţii serviciului nostru în materia răspunderii disciplinare, menținerea Inspecţiei Judiciare într-un spațiu propriu realizării scopului pentru care a fost înființată. Percepția asociată acestei provocări a început să se schimbe însă criticile întemeiate nu pot şi nu vor fi ignorate, procesul de corectare a deficiențelor continuând. În acest context, ne bucurăm că, în urma unui efort susținut al specialiștilor din Inspecția Judiciară și cu sprijinul consistent al Consiliului Superior al Magistraturii, a devenit funcțional, începând din ianuarie 2021, sistemul informatic ECRIS IJ; printre funcționalitățile aplicaţiei se numără şi repartizarea aleatorie a lucrărilor de inspecţie în materie disciplinară.

Le mulțumesc tuturor colegilor de la Inspecţia Judiciară pentru efortul pe care l-au depus anul trecut și pentru modul în care au reuşit să se adapteze la situații pentru care niciunul dintre noi nu am fost pregătiți.”

:: Raportul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti